JUS PASITINKA ATSINAUJINĘS TAVO VAIKAS
Dienos receptas: enčiladų pyragas 

Dienos receptas: enčiladų pyragas 

Meksikos spalvos ir aromatai atkeliauja į lietuvišką žiemą: išsikepkite enčiladų pyragą.

Enčiladų pyragas 

Pyragui reikės:

1 v. š. augalinio arba rapsų aliejaus;

2 vnt. bet kokios spalvos paprikų, supjaustytų griežinėliais;

1 vnt. raudonojo svogūno, supjaustyto griežinėliais;

400 g nusausintų mišrių konservuotų pupelių;

2 vnt. fajita prieskonių mišinio (priklausomai nuo to, kaip aštriai mėgstate);

400 g skardinės pjaustytų pomidorų;

Ryšulėlio susmulkintos kalendros;

4 vnt. kukurūzų tortilijų;

100 ml grietinės;

30 g tarkuoto čederio.

Gaminimo eiga: 

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite paprikas ir svogūnus, kol suminkštės (apie 10 min.). Sudėkite pupeles, fajita prieskonių mišinį, pjaustytus pomidorus ir šiek tiek prieskonių. Kepkite 5 min., tada įmaišykite didžiąją dalį kalendros. Įkaitinkite orkaitę. 30 sekundžių pašildykite tortilijas mikrobangų krosnelėje.
  2. Ketvirtadalį paprikų ir svogūnų mišinio paskleiskite ant kepimo indo (jei įmanoma, apvalaus) arba keptuvės pagrindo. Ant viršaus uždėkite dalį grietinės ir šiltą tortiliją, tada sluoksnius pakartokite dar tris kartus, pabaigdami paskutiniu grietinės sluoksniu. Apibarstykite sūriu ir kepkite 5 min. arba kol taps auksinės spalvos. Prieš patiekdami pabarstykite likusiomis kalendromis.

Skanaus!