SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru
Paskutinį kartą atnaujinta:

Ruduo neįsivaizduojamas be gardžių kepinių, o kvapnus obuolių pyragas tampa tikru namų jaukumo simboliu. Sotus, purus ir lengvai pagaminamas, jis kvepia cinamonu ir rudeniu. Šis receptas patiks tiek pradedantiems, tiek patyrusiems kepėjams – nesunku, bet rezultatas džiugins kiekvieną smaližių.

Obuolių pyragui reikėjo:

4 obuolių;

2 stiklinių miltų;

1 stiklinės kefyro;

1 stiklinės cukraus;

2 vnt. kiaušinių;

100 g. sviesto;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

1 šaukštelio cinamono.

Obuolių pyrago gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išplakiau su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais iki purumo. Supyliau kefyrą ir dar truputį paplakiau. Plakiau elektriniu plakikliu.

Tada subėriau persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei cinamonu, ir viską išmaišiau, jau su mediniu šaukštu. Gavosi daugmaž riebios grietinės konsistencijos tešla.

Tešlą supyliau į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus susmaigsčiau/suguldžiau nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius.

Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Tik po tiek kepimo laiko įkištą pagaliuką ištraukiau švarų. Patiekdama apibarsčiau cukraus pudra. Valgiau karštą užsigerdama pienu.

Mamukynas.lt
Mamukynas.lt

Skanaus!

Renata

Ar patiko straipsnis?