Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Naminiai virtiniai su varške

Naminiai virtiniai su varške

Gaminant virtinius su varške jiems reikia nepagailėti varškės įdaro. Taip tvirtina tinklaraštininkė Kristina iš „Su karamele“. Jūsų dėmesiui – receptas, kuris puikiai tinka šeimai su vaikais ir patarimai, kaip išvirti skanius virtinius.

Sakoma, kad virtinių įdarui geriau naudoti riebesnę, t.y., ne tokią rūgščią varškę, kad reikėtų dėti mažiau cukraus. Nes varškė cukraus “pagalba” išskiria daugiau skysčio, tad išvirusių virtinių įdaras bus vandeningesnis, o to juk nenorim. Geriau dėti mažiau cukraus į įdarą, o jei jo pritrūksite – pasaldinti grietinę ar padažą.

Reikės (4-5 porcijoms):

– 3,5 stiklinių miltų;

– žiupsnio druskos;

– 1 kiaušinio;

– 0.5 stiklinės (125 ml) pieno;

– 0.5 stiklinės (125 ml) vandens;

– ~500 g varškės (riebesnės);

– 25-40 g (2-3 v.š.) cukraus.

Į didelį dubenį suberiame miltus, įmaišome ir druską. Kitame inde išplakame kiaušinį, įpilame pieną ir vandenį. Skystąją dalį supilame į miltus ir gerai išmaišom (man iš pradžių patogu tai daryti su šakute), po to išminkome, kol gausime glotnų kamuolį. Jį pridengiame (pvz., maistine plėvele) ir dedame į šaldytuvą bent 30 minučių – tešla “susigulės” ir bus lengviau kočioti.

Virtiniai su varške
Virtiniai su varške
Tinklaraštis „Su karamele“

Tešlą pasidedame ant miltais paruošto paviršiaus ir iškočiojame didelį, pakankamai ploną stačiakampį. Paimame didesnį puodelį ar dubenėlį ir išspaudžiame apskritimus. Ant kiekvieno dedame pilną šaukštelį varškės ir užlenkiame, kraštus suspaudžiame (pvz., šakute), galime užsukti, kaip mokam.

Virtiniai su varške
Virtiniai su varške
Tinklaraštis „Su karamele“

Užvirinam didesnį puodą vandens, įberiam ~1 a.š. druskos ir sudedame virtinius (geriau, kad jie dar pakankamai laisvai plaukiotų). Jiems pakilus, verdame dar 5-6 min.

Virtiniai su varške
Virtiniai su varške
Tinklaraštis „Su karamele“

Nupilame vandenį kiaurasamčiu ir perdedame į dubenį – aš visada ant dugno įdedu sviesto gabaliuką. Vėliau nepamirškime „pakrutinti” dubens, kad sviestas pasiskirstytų.

Virtiniai su varške
Virtiniai su varške
Tinklaraštis „Su karamele“

Skanaujam su grietine, jogurtu, uogiene ar jų „miksu”.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai