Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Cukinijų–riešutų pyragas: drėgnas, aromatingas ir rudeniškai jaukus desertas

Cukinijų pyragas / Shutterstock
Cukinijų pyragas / Shutterstock

Jei ieškote gardaus būdo panaudoti darže likusias cukinijas – šis cukinijų–riešutų pyragas taps tikru atradimu. Jo skonis švelnus, drėgnas, su malonia riešutų tekstūra ir lengvu cinamono aromatu. Puikiai tinka prie rytinės kavos ar arbatos šaltą rudens popietę.

Ingredientai:

Pyragui:

  • 2 stiklinės tarkuotų cukinijų (be skysčio)
  • 3 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus (galima maišyti rudą ir baltą)
  • 1/2 stiklinės aliejaus (arba tirpinto sviesto)
  • 2 stiklinės miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio muskato (nebūtina, bet suteikia aromato)
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 stiklinė smulkintų graikinių riešutų arba migdolų

Papildomai (nebūtina):

  • 1/2 stiklinės razinų ar džiovintų spanguolių
  • cukraus pudros pabarstymui
Cukinijų pyragas / Shutterstock
Cukinijų pyragas / Shutterstock

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite cukinijas.
    Nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas (jei didelės) ir smulkiai sutarkuokite. Lengvai nuspauskite skystį, bet ne visiškai – šiek tiek drėgmės pyragui suteiks purumo.
  2. Sumaišykite kiaušinius, cukrų ir aliejų.
    Plakite iki vientisos, šviesesnės masės.
  3. Suberkite sausas sudedamąsias dalis.
    Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Sausą mišinį įmaišykite į kiaušinių masę.
  4. Įmaišykite cukinijas ir riešutus.
    Švelniai įmaišykite tarkuotas cukinijas ir smulkintus riešutus. Norint sodresnio skonio – įdėkite razinų ar džiovintų spanguolių.
  5. Kepkite.
    Supilkite tešlą į kepimo formą (apie 24 cm skersmens) išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40–50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos, o įkištas medinis pagaliukas liks sausas.
  6. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
    Pyragui atvėsus, galite pabarstyti cukraus pudros arba užpilti lengvu citrininiu glajumi.

Ar patiko straipsnis?