Senoviniai lietiniai blynai purūs ir labai skanūs. Šis lietinių blynų receptas atkeliavo iš senais laikais alsuojančios valgyklos.
Lietiniai blynai yra tas patiekalas, kuris tinka bet kada – pusryčiams, pietums, vakarienei. Su šiuo receptu pagaminsite pačius puriausius ir minkščiausius blynelius. Juos galite patiekti su uogiene, vaisiais, klevų ar agavų sirupu, su įdaru susuktus ar sulankstytus.
Vaikai šiuos blynelius čiumpa ir suvalgo be šakutės, tiesiog rankomis ir sako, kad tai patys skaniausi iki šiol ragauti blynai. Purūs lietiniai blynai yra tas patiekalas, kurį pagaminsite net tada kai šaldytuvas tuščias.
Jums reikės
- 200 g miltų (aš naudojau ekologiškus speltos miltus)
- 450 g karvės pieno (naudoju avižų pieną)
- 4 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 3 kiaušiniai
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
1.Sumaišome druską, cukrų ir miltus didesniame dubenyje.
2. Pilame pieną ir gerai išmaišome kol blynų tešla taps vientisa.
3. Imame aukštesnį indą, sumušame kiaušinius ir su elektriniu plakikliu išplakame iki vientisos masės.
4. Kiaušinių plakinį supilame į blynų tešlą ir dar kartą gerai išmaišome.
5. Kepame ant vidutinės kaitros apie minutę ant kiekvienos pusės.
Senoviniai lietiniai blynai ir jų patiekimo idėjos
- Ant blynelių dedame uogienės, cukraus pudros, agavų ar klevų sirupo.
- Blynelius patiekiame su vaisiais
- Su varškės, česnako ir špinatų įdaru
- Sulankstytus viduje su kumpio, grybų, svogūnų ir grietinės įdaru
- Su varške ar faršo įdaru
- Blynelius sudėkite vieną ant kito. Kiekvieną sluoksnį pertepkite plikytu kremu, turėsite blynų tortą.
Šie lietiniai blynai ir jų gardus receptas tikrai Jums patiks.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt