Kaip teigia prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, lyginant skirtingus produktų konservavimo būdus, šaldymas – pats paprasčiausias, maistingumo, skonio ir kvapo savybes mažiausiais keičiantis ir sveikatai palankiausias metodas.
uogos
Vasara kvepiančių uogų norisi visais metų laikais. Žemuogių, braškių, serbentų, mėlynių ilgesį malšiname iš anksto pasiruoštomis atsargomis: kas atsidaro stiklainį aviečių uogienės, kas iš šaldiklio traukia šaldytas braškes, kas triauškia džiovintas mėlynes. ...
Yra žmonių, valgančių vieną kartą per dieną: ryte pradeda, vakare baigia. Vieni dietologai teigia, kad reikia valgyti 3 kartus per dieną, kiti – 5 kartus. O tarp maitinimų dar siūlomi užkandžiai. Tiesa, užkandžiai netyčia „įsiterpia“ į mūsų gyvenimą, taip sugadindami visą dietos dienotvarkę, kurios atidžiai laikėmės savaitę ar mėnesį. ...
Daugiau jokio turinio