Kazino patirtis apima ne tik lošimus prie lošimo stalų, didelius pinigų laimėjimus arba priešingai – praradimus, tačiau ir įvairialypę restoranų virtuvę. Lietuviški kazino paprastai turi barus ir grilio patiekalų variantus. Dideliuose kazino restoranuose visame pasaulyje maistui skiriama ypatinga reikšmė, kad lankytojai kuo labiau įsimintų kazino ir turėtų dar vieną priežastį sugrįžti.
Populiariausi kazino restoranų patiekalai
Kazino restoranai siūlo įvairius klasikinius patiekalus, įskaitant gruzdintus ir sveikus variantus, o itin prabangūs restoranai – ir fine dining patirtį.
Surf and Turf
Klasikinis senų tradicijų kepsnio ir omaro, lašišos ar krevečių miksas sukuria puikų skonių derinį burnoje.
Kepsniai
Filet Mignon yra minkšta jautienos išpjova, populiari daugelyje prabangių kazino ir kepsnių restoranų. Prie jų būna pridedami béarnaise ir pipiriniai padažai.
Ribeye yra viena iš minkštesnių jautienos išpjovų, labai vertinama dėl riebalų pasiskirstymo ir skonio. Paprastai kepama ant grotelių ir patiekiami žali (ang. rare) ir vidutiniškai žali (angl. medium rare) kepsniai.
Jūros gėrybės
Omaro uodega, patiekiama su lydytu sviestu – vienas mėgstamiausių kazino lankytojų.
Skrudintos šukutės, dažniausiai kepamos keptuvėje arba ant grotelių. Kartais patiekiamos su apelsinų ar bazilikų padažu.
Krevečių kokteilis – senosios mokyklos mėgstamiausias patiekalas.
Kepta vištiena
Paprastas, bet klasiškas patiekalas – tobulai iškepta sultinga vištiena, dažnai patiekiama su daržovėmis ir padažu.
Makaronų patiekalai
Omarų Ravioli – gausus makaronų patiekalas su omarais, dažniausiai kartu su pomidorų arba degtinės padažu.
Carbonara spagečiai – gerai žinomas sotus makaronų patiekalas iš kiaušinių, sūrio, pancetta ir pipirų.
Salotos
Cezario salotos, pagamintos iš romaninių salotų, parmezano sūrio, česnakinių skrebučių ir Cezario padažo. Geriausiai tinka kaip užkandis ar garnyras.
Caprese salotos – iš šviežios mocarelos sūrio, sezoninių pomidorų, baziliko lapų su balzamiko acto ir alyvuogių aliejaus glaistu.
Desertai
Crème Brûlée – minkštas šilkinis kremas padengtas kietos karamelės sluoksniu. Populiarus daugely kazino.
Šokoladinis lavos pyragas – ryškus šokoladinis desertas su ištirpusio šokolado viduriu. Paprastai patiekiamas su vaniliniais ledais.
Geriausiai vertinami fine dining kazino restoranai
Lošiantys internetiniuose kazino, apie kuriuos daugiau sužinoti galima svetainėje casinolt.com, gali net nesuprasti, ką praleidžia.s Apie fizinių kazino restoranuose teikiamą fine dining patirtį verta sužinoti.
Guy Savoy – Caesars Palace, Las Vegasas
Restoranas Guy Savoy, įsikūręs pasaulio lošimų sostinėje Las Vegase, įkurtas garsaus kulinarijos eksperto Guy Savoy. Jo restoranas perkelia lankytojus į Paryžių, kuriame atrasime prancūziškos virtuvės skonį. Visapusiškai patirčiai, restorano papildoma atrakcija yra vaizdas, iš kurio atsiveria vaizdas į miesto Eifelio bokšto kopiją. Restorano dvi Michelin žvaigždės pabrėžia jo meniu subtilumą. Atsižvelgiant į puikią atmosferą, nenuostabu, kad daugelis lošėjų, apsilankę Caesars Palace Casino, traukia į restoraną.
Le Tren Bleu – Place du Casino, Monakas
Le Tren Bleu yra elegantiškas restoranas, esantis už garsaus Monako Place du Casino. Dėl prancūziško pavadinimo jį galima supainioti su prancūzišku restoranu. Priešingai – jis tiekia pačius geriausius itališkus patiekalus. Jame patiekiami klasikiniai patiekalai, kaip veršienos saltimbocca, Ravioli ai porcini, Filetto di manzo al pepe e flambato al whisky, ir daugelis kitų.
Robuchon au Dome – Didžioji Lisabona, Makao
Restoranas Makao, Kinijoje, pramintas Azijos Las Vegasu, garsėja savo elegantišku gyvenimo būdu ir azartinių lošimų kultūra. Maistas gerai žinomas dėl savo delikatesų, kulinarinių subtilybių ir fine dining patirties.
Waku Ghin – Marina Bay Sands, Singapūras
Šis restoranas, įsikūręs viename brangiausių pasaulio pastatų, kuriam vadovauja šefas ekspertas Tetsuya Wakuda. Lošėjai, kurie nori pajusti fine dining privatumą, gali apsilankyti šiame restorane, kuris išsiskiria iš daugelio kitų. Restoranas teikia europietišką ir japonišką meniu, derinamą su australiškais receptais, prancūzų kulinariniais įgūdžiais ir japoniško stiliaus pateikimu. Viena geriausių jo dalių yra baras su įspūdinga vynų kolekcija ir geriausia pasaulyje sake.
Restoranas The Ritz – Londonas, JK
Londone įsikūręs The Ritz yra Michelin žvaigždute įvertintas restoranas, kuriame pateikiami puikūs patiekalai, tokie kaip ančių kepenėlės, omarai ar vietiniai patiekalai su slyvomis ir pistacijomis. Vegetarams restoranas siūlo klasikinius veganiškus desertus ir gurmanišką vegetarišką meniu.