Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Pistacijų tiramisu
Pistacijų tiramisu

Pistacijų tiramisu: ypatingas deserto skonis (RECEPTAS)

Tiramisu yra vienas populiariausių itališkų desertų, kuris garsėja savo lengvumu, saldumu ir puikiu kavos bei kremų deriniu. Tačiau kartais norisi išbandyti kažką kitokio ir netikėto, todėl šiame straipsnyje siūlome unikalią pistacijų tiramisu versiją. Tai desertas, kuris sužavės visus riešutų ir itališkos virtuvės gerbėjus.

Ingredientai:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 g grietinėlės (35% riebumo)
  • 100 g cukraus
  • 100 g pistacijų pastos (nepasterizuotos, šviežios)
  • 200 g sponge cake arba savoiardi sausainių
  • 100 ml stiprios kavos (galima naudoti espresso)
  • 2 šaukštai cukraus pudros
  • Šiek tiek kakavos miltelių (papuošimui)
  • Šviežios pistacijos (papuošimui)

Paruošimo procesas:

  1. Paruoškite kremą: pirmiausia į didelį dubenį suberkite maskarponę, grietinėlę, pistacijų pastą ir cukrų. Naudodami mikserį, plakite visus ingredientus, kol masė taps glotni ir standi. Jei norite lengvesnio kremo, galite šiek tiek sumažinti grietinėlės kiekį.
  2. Paruoškite kavą: paruoškite stiprią kavą arba espresso. Palikite šiek tiek atvėsti.
  3. Sausainių paruošimas: supilkite šiek tiek kavos mišinio į seklią lėkštę arba dubenį. Greitai panardinkite sausainius į kavą ir išdėliokite juos į torto formą (arba indą, kuriame ruošite desertą). Svarbu nepersistengti, kad sausainiai nebūtų per daug sušlapę, tačiau turėtų gerai įsisavinti kavą.
  4. Sluoksniavimas: ant pirmojo sausainių sluoksnio užtepkite dalį pistacijų kremo. Lygiai paskirstykite kremą, kad sluoksniai būtų vienodi. Tada vėl dėkite kitą sausainių sluoksnį, vėl užtepkite kremą ir pakartokite šį procesą, kol baigsis visi ingredientai.
  5. Pabaigimas: paskutiniame sluoksnyje turėtų būti kremas. Uždenkite desertą plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai 4 valandas, kad visi skoniai susijungtų, tačiau geriausia būtų palikti per naktį.
  6. Papuošimas: prieš patiekdami, pasipuoškite desertą smulkintomis šviežiomis pistacijomis ir šiek tiek kakavos milteliais, kad suteiktumėte papildomą skonio ir vizualinį efektą.
Pistacijų tiramisu
Pistacijų tiramisu

Mano išsaugoti straipsniai