Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Užkandis
Užkandis

Sveikuoliškas receptas penktadienio vakarui: avokadų ir humuso užkandis su traškiomis daržovėmis

Penktadienio vakaras – tai laikas, kai galima atsipalaiduoti ir mėgautis kokybišku laiku su šeima. Ir jei kartais norisi pasilepinti, bet nenorite peržengti sveikos mitybos ribų, šis užkandis – puikus pasirinkimas! Sveikuoliškas, lengvas, tačiau labai skanus – avokadų ir humuso užkandžiai su traškiomis daržovėmis. Tai puikus būdas pasimėgauti filmu su visais namiškiais ir tuo pačiu maitinti kūną sveikais, energiją suteikiančiais produktais.

Ingredientai (4 asmenims):

  • Avokadai – 2 prinokę
  • Humusas (arba naminis, arba pirktinis) – 150 g
  • Morkos – 2 vidutinės
  • Cukinijos – 1 vnt.
  • Paprika (raudona arba geltona) – 1 vnt.
  • Ciberžolė (pasirinktinai) – 1/2 šaukštelio
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus – 1-2 šaukštai
  • Citrina – 1/2
  • Švieži žolelės (krapai, petražolės arba bazilikas) – pagal skonį

Paruošimo eiga:

  1. Paruoškite daržoves
    Morkas, cukinijas ir papriką nulupkite ir supjaustykite ilgesniais, plonais stulpeliais (panašiai kaip traškučius). Tai suteiks joms puikią tekstūrą ir padės traškėti. Jei norite dar daugiau skonio, galite daržoves lengvai apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti ciberžole, kad suteiktumėte joms papildomą aromatą ir spalvą.
  2. Paruoškite avokadų kremą
    Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą. Įdėkite į dubenį ir šakute sutrinkite į kremą. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, kad avokadai nesuminkštėtų ir neprarastų spalvos, o taip pat pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Humuso padažas
    Jei naudojate pirktinį hummusą, tiesiog gerai išmaišykite, kad jis būtų lygus ir kreminis. Jei norite padaryti jį dar skanesnį, įmaišykite šiek tiek česnako, citrinos sulčių ir šviežių žolelių, tokių kaip petražolės arba krapai. Tai suteiks papildomą gaivumą ir aromatą.
  4. Daržovių kepimas (jei norite šiltesnio užkandžio)
    Jei mėgstate šiek tiek šiltesnius užkandžius, galite daržoves lengvai pakepti orkaitėje. Tam tiesiog išdėliokite daržoves ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 10–15 minučių 180 °C temperatūroje, kol jos taps šiek tiek traškios.
  5. Patiekimas
    Paruoštas avokadų kremą patiekite dubenyje, o šalia išdėliokite humusą ir traškias daržoves. Šis sveikus užkandis gali būti valgomas tiesiog panardinant daržoves į avokadų kremą arba hummusą, o jūs ir jūsų šeima galėsite mėgautis lengvu ir maistingu užkandžiu žiūrint filmą.

Kodėl tai puikus pasirinkimas penktadienio vakarui?

  1. Maistinės vertės – avokadai ir humusas yra pilni sveikų riebalų, baltymų ir vitaminų, todėl šis užkandis suteiks energijos be sunkių kaloringų ingredientų.
  2. Lengvas paruošimas – šį užkandį pagaminsite vos per kelias minutes, todėl turėsite daugiau laiko atsipalaiduoti ir mėgautis filmu su šeima.
  3. Traškus ir skanus – šviežios daržovės suteikia malonų traškumą, o kreminiai avokadai ir hummusas papildys skonius ir tekstūras, kurios puikiai dera tarpusavyje.

Papildomi patarimai:

  • Norėdami, kad užkandis būtų dar gaivesnis, galite į avokadų kremą įmaišyti šiek tiek mėtos arba baziliko.
  • Jei norite, kad užkandis būtų šiek tiek sotesnis, galite į hummusą įmaišyti nedidelį kiekį riešutų sviesto (pvz., migdolų ar anakardžių), tai suteiks papildomų baltymų ir riebalų.
Užkandis
Užkandis

Mano išsaugoti straipsniai