Šviežių kopūstų salotos su spanguolėmis puikiausiai tiks kaip užkandis ar kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Visiems patinka šios salotos ir jų niekada nelieka kitai dienai.
Gera žinia ta, kad šias salotas galite pasigaminti dieną prieš. Jos puikiai išsilaiko šaldytuve net iki savaitės. Išlieka traškios ir gardžios. Žinoma, reikia laikyti švariame ir sandariame inde. Jos tinka prie ryžių, bulvių, žuvies ar mėsos patiekalų. Gardžios ir lengvai pagaminamos.
Šviežių kopūstų salotos
Salotos
- 1 vidutinio dydžio kopūstas
- 1 paprika (bet kurios spalvos, pjaustyta juostelėmis)
- 3 vidutinio dydžio morkos
- 40 g džiovintų spanguolių
Marinatas
2 didelės česnako skiltelės
480 ml vandens
1 šaukštas druskos
70 g cukraus
80 g obuolių acto
75 g alyvuogių aliejaus
Kaip pagaminti kopūstų salotas
Užvirinkite vandenį ir patraukite puodą nuo kaitros. Suberkite druską, cukrų, actą, aliejų ir išmaišykite, kad ištirptų cukrus ir druska. Padėkite atvėsti. Kai vanduo bus drungnas sumeskite sutraiškytas česnako skilteles.
Su kopūstų pjaustykle supjaustykite ar sutarkuokite kopūstus, papriką. Sutarkuokite morkas, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite visas salotas.
Paruoštas salotas sudėkite į dubenį ir ant viršaus supilkite paruoštą marinatą. Paspaudinėkite salotas, kad jos būtų apsemtos marinato sirupo. Paruoštas salotas uždenkite ir padėkite į šaldytuvą pastovėti 4-5 valandoms. Pastovėjusios jos bus labai gardžios. Skanaus!
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt