Migdolais praturtintas žemės riešutų sviestas švelniame lyg šilkas šokolado ir grietinėlės glėbyje – šis nekeptas saldumynas yra tikra smaližių svajonė!
Nekeptas saldumynas – žemės riešutų sviesto ir šokolado draugystė
Turtingas ir be galo gardus desertas drąsiai gali net tortą pavaduoti. Jo receptą sudėliojau pagal amerikiečių tinklaraščių panašius receptus, tik 2 trečdalius cukraus mandagiai išprašiau už durų, o į jų vietą pasikviečiau didesnį būrį maltų migdolų ir kokoso drožlių. Puikus sprendimas, kai reikia gardaus saldumyno nejungiant orkaitės.
Reikės:
125 g migdolų;
200 g žemės riešutų sviesto;
80 g sviesto;
2/3 stiklinės cukraus pudros;
3 šaukštai kokoso drožlių;
100 g juodo šokolado;
100 ml apie 35 proc. riebumo grietinėlės;
Dar 1 šaukšto cukraus pudros;
Kepintų smulkintų žemės riešutų (nebūtinai).
Gaminame:
1. Nelabai didelį, maždaug 15×20 cm indą išklojame suglamžytu (taip gražiau įsitaisys) kepimo popieriumi.
2. Virtuvės kombainu aštriais peiliais susmulkiname migdolus – beveik iki miltų.
3. Žemės riešutų sviestą išplakame su kambario temperatūros sviestu iki purios masės. Po truputį, maišydami, suberiame maltus migdolus, 2/3 stiklinės cukraus pudros ir 3 šaukštus kokoso drožlių. Išmaišome iki vientisos masės. Dedame į kepimo popieriumi išklotą indą ir išlyginame. Leidžiame sustingti šaldytuve – bent 2 valandas.
4. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir kartu su grietinėle ir 1 šaukštu cukraus pudros ištirpiname ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Gautą šokoladinę masę pilame ant pašaldyto žemės riešutų sluoksnio, išlyginame, pabarstome kepintais smulkintais žemės riešutais arba kokoso drožlėmis ir dedame dar 1 valandai į šaldytuvą. Sustingusį nekeptą saldumyną supjaustome gabalėliais ir gardžiuojamės kaip kam patogiau – valgydami pirštais, arba iš lėkštutės su šaukšteliu.