Veganiškai panakotai (panna cotta) pagaminti prireiks tik 5 ingredientų! Šis desertas – nuostabi augalinė mitybos alternatyva karvės pieno netoleruojantiems ar alergiškiems vaikams. Recepte taip pat naudojami agaro milteliai su kuriais dirbti, tiesą pasakius, lengviau nei su želatina.
2 porcijoms reikės:
400 ml kokosų pieno
¾ arbatinio šaukštelio agaro miltelių
½ puodelio agavų, klevų sirupo (1 v. š. prireiks uogų padažui)
½ puodelio šaldytų arba šviežių mėlynių
Į puodą supilame kokosų pieną, sirupą, sudedame agaro miltelius, išmaišome. Skystį užverdame, tada sumažiname ugnį ir leidžiame pavirti dar 2–3 minutes. Gautą masę supilame į indus ir leidžiame jai atvėsti. Indelius sudedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Gaminame padažą: uogas pašildome nedideliame puode, įpilame sirupo, išmaišome. Uogoms leidžiame virti apie 5 minutes, kol suminkštės.
Prieš patiekdami panakotą, ant jos užpilame mėlynių padažą.