PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Belgiški vafliai: minkšti, traškūs ir nepaprastai skanūs (RECEPTAS)

Vafliai
Vafliai

Belgiški vafliai yra ne tik skanus, bet ir išskirtinis desertas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek kaip užkandis ar net vakarienei. Su savo traškia išore ir minkšta vidine dalimi, šie vafliai yra tiesiog dieviški! Jei norite pasigaminti tikrus vaflius namuose, štai paprastas ir skanus receptas. Juos ypač mėgsta vaikai.

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 šaukštelio cinamono (nebūtina, bet suteikia ypatingo skonio)

Paruošimas:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Gerai išmaišykite, kad visi sausi ingredientai būtų vienodai pasiskirstę.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, pridėkite pieną, tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite, kad gautumėte skystą masę.
  3. Supilkite skystą mišinį į sausąsias medžiagas ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla. Svarbu nepermaišyti, kad vafliai būtų lengvi ir purūs. Tešla turi būti šiek tiek tiršta, tačiau lengvai pilstoma.
  4. Jei turite elektrinę vaflinę, įkaitinkite ją iki vidutinės temperatūros. Jei naudojate tradicinę vaflinę, ją taip pat gerai įkaitinkite.
  5. Su tešla užpildykite vaflinės groteles ir uždarykite ją. Kepkite vaflius 3–5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs išorėje, tačiau minkšti viduje. Kepimo laikas priklauso nuo vaflinės tipo, todėl stebėkite, kad vafliai nesudegtų.
  6. Patiekite vaflius su įvairiais priedais – uogomis, šokolado padažu, plakta grietinėle, klevų sirupu ar net ledais. Belgų vafliai puikiai dera su šviežiomis braškėmis, mėlynėmis arba bananais.

Patarimai:

  • jei norite, kad vafliai būtų dar minkštesni, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek grietinėlės.
  • šiuos vaflius taip pat galima užšaldyti. Jei norite juos valgyti vėliau, užšaldykite iškeptus vaflius ir vėliau pašildykite juos skrudintuve.
Vafliai
Vafliai

Mano išsaugoti straipsniai