Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Desertas
Desertas

Naminė Panna cotta (RECEPTAS)

Panna cotta – tai italų kulinarijos šedevras, kuris, nors ir atrodytų paprastas, sužavės net ir pačius išrankiausius skonių gurmanus. Šis desertas pasižymi švelniu, kreminiu skoniu ir lengvai ištirpstančia tekstūra. Panna cotta yra universalus desertas, kurį galima pritaikyti pagal savo skonį – prie jo puikiai dera šviežios uogos, vaisiai ar net karamelė.

Panna cotta – receptas

Ingridientai (4 porcijoms):

  • 500 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 250 ml pieno
  • 100 g cukraus
  • 1 vanilinis cukrus arba 1 vanilės ankštis
  • 10 g želatinos (1 pakelis)
  • 3 šaukštai vandens (želatinai ištirpti)

Papildomai (pagal skonį):

  • Šviežios uogos (mėlynės, braškės, avietės)
  • Vaisių tyrė (mango, braškių, persikų)
  • Karamelė ar šokolado padažas (pasirinktinai)

Paruošimas:

  1. Želatinos paruošimas: pirmiausia įdėkite želatiną į dubenėlį ir užpilkite 3 šaukštais šalto vandens. Leiskite želatinai išbrinkti apie 5 minutes. Po to, jei reikia, šiek tiek pašildykite, kol želatina visiškai ištirps (tai galite padaryti labai švelniai kaitindami ant mažos ugnies).
  2. Kreminės masės gaminimas: grietinėlę, pieną ir cukrų supilkite į puodą ir ant mažos ugnies šildykite, kol cukrus visiškai ištirps, o mišinys šiek tiek sušils (neužvirkite!). Jei naudojate vanilės ankštį, perpjaukite ją išilgai, išimdami sėklas, ir pridėkite jas į mišinį. Jei naudojate vanilinį cukrų, įmaišykite jį į šildomą masę.
  3. Želatinos pridėjimas: kai grietinėlės mišinys šiek tiek sušils, nuimkite jį nuo ugnies. Įmaišykite į šį mišinį ištirpusią želatiną ir gerai išmaišykite, kol viskas susijungs į vienalytę masę.
  4. Lašinimas į formeles: paruoštą masę supilkite į mažas stiklines arba kitas pasirinktąsias formas. Leiskite masės temperatūrai šiek tiek atvėsti, o tada perkelkite į šaldytuvą. Palikite panna cottą šaldytuve mažiausiai 4 valandoms, kad ji sustingtų ir įgautų savo būdingą kreminę tekstūrą.
  5. Patiekimas: Panna Cotta puikiai dera su šviežiomis uogomis ar vaisių tyrėmis. Norėdami papuošti desertą, galite užpilti karamelės arba šokolado padažo, tačiau svarbiausia – pavasariška gaiva ir subtilus vanilės skonis.

Patarimai:

  • Vaisiai: jei norite įdėti daugiau skonio, pabandykite naudoti vaisių tyrę. Pavyzdžiui, braškių tyrė puikiai dera su šiuo desertu ir suteikia papildomo gaivumo.
  • Karamelė: Panna cotta taip pat puikiai dera su karamelės padažu. Jį galite paruošti iš cukraus ir grietinėlės arba naudoti paruoštą karamelę iš parduotuvės.

Mano išsaugoti straipsniai