Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Senovinės varškės spurgos (RECEPTAS)

Senovinės varškės spurgos – traškios, minkštos ir tirpstančios burnoje. Šias spurgas gaminau su daugiau varškės, nes tokios man minkštesnės ir skanesnės.

Svarbiausias dalykas, kurį turite prisiminti verdant – neperkaitinkite aliejaus. Spurgas geriausia virti nedidelėje temperatūroje, bet ilgiau.

Kuo didesnės spurgos tuo ilgiau reikia virti. Per daug įkaitinus aliejų spurgos greitai paruduos, o vidus bus neišviręs. Spurgų dydį reguliuokite pagal save. Formuojant turėkite omenyje, kad verdant spurgos išsipučia ir padidėja.

Jeigu norite pavaišinti daugiau žmonių ir reikia daugiau spurgų, ingredientų kiekį padauginkite iš dviejų.

Senovinės varškės spurgos

11 vidutinio dydžio spurgų (pasvėriau po 63 g)

4 – 5 asmenims

  • 400 g riebios varškės
  • 165 g miltų
  • nubrauktas šaukštelis sodos (3g)
  • 65 g cukraus
  • 0.5 a.š. druskos
  • 2 kaimiški kiaušiniai
  • citrinos sulčių (sodos aktyvavimui)
  • pusė litro aliejaus virimui
  • cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas

  1. Kiaušinius sudėkite į plakimo indą, suberkite cukrų, druską, išplakite.
  2. Kiaušinių plakinį supilkite į varškę, įspauskite citrinos sulčių, sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Sodą sumaišykite su miltais, suberkite į varškės tešlą, išminkykite iki vientisos masės.
  4. Į lėkštę, kurioje dėsite suformuotas spurgas patieskite maistinės plėvelės.
  5. Pasverktie tešlą po 63 g, suformuokite rutuliukus. (Pagaminau 11 spurgų.)
  6. Nustatykite nedidelę kaitrą, įkaitinkite aliejų ir virkite iki 10 minučių kol gražiai paruduos. Verdant per karštame aliejuje spurgos vidus bus neišviręs. (Patarimas: Geriausia naudoti nedidelį puodą, taip sunaudosite mažiau aliejaus.)
  7. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai