Makaronai puikūs tuo, kad jų pagaminimo būdų, pagardų prie jų yra daugybė, o tai reiškia, kad jie gali įtikti kiekvieno skoniui. Negana to, makaronai tiks tiek greitiems pietums, tiek išskirtinei vakarienei. Siūlome išbandyti keletą paprastų receptų.
Klasikiniai makaronai su Bolognese padažu
Jums reikės:
- 200g jautienos faršo
- 1 svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 1 tarkuotos morkos
- 400g pomidorų padažo
- 200g makaronų
- Aliejus kepimui
- Druska, pipirai, žolelės pagal skonį
Gaminimas:
- Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupučiu aliejaus.
- Įdėkite faršą ir kepkite, kol jis taps rudos spalvos.
- Įdėkite tarkuotas morkas, pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Troškinkite apie 15 min.
- Virtus makaronus sumaišykite su padažu ir patiekite ant stalo. Galite papuošti šviežiais baziliko lapeliais.
Makaronai su sūrio padažu ir brokoliais
Jums reikės:
- 200g makaronų
- 150g brokolių
- 100g sūrio (geriausiai tinka čederis ar parmezanas)
- 2 šaukštų sviesto
- 2 šaukštų miltų
- 250ml pieno
- Druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Brokolius išvirkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Ištirpintame svieste pakepinkite miltus, po to pamažu supilkite pieną, visą laiką maišydami, kol padažas sutirštės.
- Į padažą įmaišykite sutarkuotą sūrį, druską ir pipirus.
- Sumaišykite makaronus, brokolius ir sūrio padažą. Patiekite ant stalo.
Makaronai su daržovėmis
Jums reikės:
- 200g makaronų
- Įvairių daržovių (paprikos, cukinijos, baklažano)
- 2 skiltelės česnako
- Aliejaus kepimui
- Druska, pipirai, žolelės pagal skonį
Gaminimas:
- Daržoves supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkintu česnaku ir aliejumi.
- Makaronus išvirkite.
- Sumaišykite viską kartu, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis.
- Patiekite dar karštus.