53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Makaronai – greitas ir maistingas pasirinkimas visai šeimai

Makaronai – greitas ir maistingas pasirinkimas visai šeimai

Makaronai puikūs tuo, kad jų pagaminimo būdų, pagardų prie jų yra daugybė, o tai reiškia, kad jie gali įtikti kiekvieno skoniui. Negana to, makaronai tiks tiek greitiems pietums, tiek išskirtinei vakarienei. Siūlome išbandyti keletą paprastų receptų.

Klasikiniai makaronai su Bolognese padažu

 

Jums reikės:

  • 200g jautienos faršo
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 tarkuotos morkos
  • 400g pomidorų padažo
  • 200g makaronų
  • Aliejus kepimui
  • Druska, pipirai, žolelės pagal skonį

Gaminimas:

 

  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su trupučiu aliejaus.
  2. Įdėkite faršą ir kepkite, kol jis taps rudos spalvos.
  3. Įdėkite tarkuotas morkas, pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Troškinkite apie 15 min.
  4. Virtus makaronus sumaišykite su padažu ir patiekite ant stalo. Galite papuošti šviežiais baziliko lapeliais.

Makaronai su sūrio padažu ir brokoliais

Jums reikės:

 

  • 200g makaronų
  • 150g brokolių
  • 100g sūrio (geriausiai tinka čederis ar parmezanas)
  • 2 šaukštų sviesto
  • 2 šaukštų miltų
  • 250ml pieno
  • Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Brokolius išvirkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  3. Ištirpintame svieste pakepinkite miltus, po to pamažu supilkite pieną, visą laiką maišydami, kol padažas sutirštės.
  4. Į padažą įmaišykite sutarkuotą sūrį, druską ir pipirus.
  5. Sumaišykite makaronus, brokolius ir sūrio padažą. Patiekite ant stalo.

Makaronai su daržovėmis

Jums reikės:

 

  • 200g makaronų
  • Įvairių daržovių (paprikos, cukinijos, baklažano)
  • 2 skiltelės česnako
  • Aliejaus kepimui
  • Druska, pipirai, žolelės pagal skonį

Gaminimas:

  1. Daržoves supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkintu česnaku ir aliejumi.
  2. Makaronus išvirkite.
  3. Sumaišykite viską kartu, pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis.
  4. Patiekite dar karštus.
Mano išsaugoti straipsniai