Šiandien, kai norime maitintis sveikiau, vis dažniau ieškome produktų, kurie būtų ne tik natūralūs, bet ir iš tiesų tikri – be priedų, be cukraus, be dirbtinių skonių. Būtent tokią filosofiją puoselėja šeimos verslas „4 sezonai“, kuris gimė iš paprasto, tačiau nuoširdaus noro – duoti vaikams tai, kas geriausia.
uogos
Naujausias
Aviečių uogienė – klasikinis skanėstas, kuris daugeliui primena vaikystę ir vasaros kvapus. Tačiau ar žinojote, kad tradicinį receptą galima pagardinti netikėtu cinkeliu, kuris suteiks uogienei naujų skonių sluoksnių?
Vasara Lietuvoje – tai ne tik saulė ir atostogos, bet ir uogų metas. Tarp visų gėrybių ypatingą vietą užima avietės – ne tik dėl savo skonio, bet ir neįkainojamos naudos sveikatai. Jas mėgsta ir maži, ir dideli, o naudingų savybių sąrašas priverčia pažvelgti į šią uogą kur kas rimčiau nei tik į saldų desertą.
Ar žinojote, kad šaldytos uogos yra tokios pat maistingos kaip ir šviežios, o kartais net ir naudingesnės?
Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti....
Sveikiausia, be abejo, valgyti šviežias uogas, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą....
Šilauogės – tai uogos, kurios džiugina ne tik savo ryškia spalva, bet ir ypatingu skoniu bei nauda sveikatai. Iš jų galima pasigaminti daugybę desertų, tačiau vienas populiariausių – purutis ir kvapnus šilauogių pyragas.
Praėjusią savaitę Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Vaikų skubiosios pagalbos, intensyviosios terapijos ir konsultacijų skyriuje teko teikti pagalbą dviem mažamečiams, kurie, vedini smalsumo, paragavo ryškiai raudonų kukmedžio uogų.
Vaisiai yra puikus būdas aprūpinti augantį vaikų organizmą būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir energija. Jie ne tik skanūs, bet ir suteikia natūralios energijos, padeda stiprinti imunitetą ir užtikrina sveiką augimą.
Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!...
Vasara yra puikus metas susimąstyti apie sveiką mitybą. Vasaros produktai, tokie kaip šviežios daržovės, vaisiai ir uogos, suteikia galimybę maitintis skaniai, sveikai ir įvairiai. Taip pat šis metų laikotarpis yra puiki proga atrasti ir paragauti naujų, sveikų receptų. Nuostabiausia tai, kad vasaros gėrybes dažniausiai mėgsta ir dideli, ir maži, tad paruoštais skanėstais galėsite mėgautis visa šeima. Štai keletas lengvų receptų....
Kaip teigia prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, lyginant skirtingus produktų konservavimo būdus, šaldymas – pats paprasčiausias, maistingumo, skonio ir kvapo savybes mažiausiais keičiantis ir sveikatai palankiausias metodas.














