Sveikiausia, be abejo, valgyti šviežias uogas, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų – siūlome mūsų išmėgintą receptą.
Reikia:
- 2 pakelių sausainių „Gaidelis“;
- 1 pakelio sviesto;
- 400 gramų maskarponės sūrio;
- 100 gramų baltojo šokolado;
- 2 puodelių turimų vasaros uogų;
- 3 šaukštų cukraus pudros.
Gaminimas:
- Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
- Gauta mase išklokite kepimo formos dugną ir šonus.
- Maskarponę išsukite su ištirpintu baltu šokoladu ir gautą masę sudėkite ant sausainių pagrindo.
- Ant viršaus užberkite 2 puodelius mėgstamų uogų ir gausiai apiberkite cukraus pudra.
- Dėkite į šaldytuvą porai valandų.
Skanaus!