Dviejų vaikų mama ir tinklaraštininkė Dalia Babkova siūlo naminių karamelių nuo kosulio receptą.

Reikės:
1 stiklinės cukraus;
1 š. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
1 š. vandens;
1 a.š. šviežiai tarkuoto imbiero šaknies;
1 a.š. cinamono;
1 a.š.burokėlių sulčių (dėl spalvos);
1 š. grietinės.

Gaminimas:
Viską, išskyrus grietinę ir burokėlių sultis, sudėkite į puodą. Kaitinkite ant mažos ugnies. Cukrui pradėjus lydytis, dėkite grietinę ir virkite, kol masė sutirštės. Nuolat maišykite. Pabaigoje supilkite burokėlių sultis.
Kaip patikrinti, kad karamelė jau paruošta? Įlašinkite į šaltą vandenį. Jei masė stingsta, reiškia jau paruošta.
Dėkite į silikonines formeles arba ant sviestinio popieriaus.
Galite įsmeigti pagaliukus, kad vaikams patogiau ir žavingiau būtų.
Leiskite atšalti!