Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Moliūgų blynai: rudens skanėstas, kuris patiks visai šeimai

Moliūgų blynai / Shutterstock
Moliūgų blynai / Shutterstock

Ruduo – tai metas, kai virtuvėje karaliauja moliūgai. Iš jų galima gaminti sriubas, troškinius, pyragus, o vienas paprasčiausių ir gardžiausių patiekalų – moliūgų blynai. Jie purūs, kvapnūs, šiek tiek salstelėję ir puikiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek desertui. Be to, moliūgai praturtina patiekalą vitaminais bei suteikia ypatingo skonio.

Reikės:

  • 300 g tarkuoto moliūgo (smulkia tarka)
  • 2 kiaušinių
  • 3 valg. š. cukraus (galima reguliuoti pagal skonį)
  • 150 ml pieno arba jogurto
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Aliejaus kepimui
Moliūgų blynai / Shutterstock
Moliūgų blynai / Shutterstock

Gaminimo eiga

1. Paruoškite moliūgą

Nulupkite, išimkite sėklas ir sutarkuokite moliūgą smulkia tarka. Jei tarkis labai sultingas, šiek tiek nuspauskite skystį.

2. Pagaminkite tešlą

  • Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  • Įpilkite pieno arba jogurto, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  • Įmaišykite tarkuotą moliūgą. Tešla turėtų būti tiršta, bet lengvai maišoma.

3. Kepkite

Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus.
Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

Kaip patiekti moliūgų blynus?

  • Su grietine arba jogurtu.
  • Apibarstykite cukraus pudra ar cinamonu.
  • Patiekite su uogiene ar medumi.
  • Jei norite šventiškesnio varianto – užpilkite lydytu šokoladu.

Naudingi patarimai

  • Jei mėgstate sodresnį skonį, į tešlą įberkite šiek tiek cinamono ar muskato riešuto.
  • Norite sveikesnio varianto? Dalį miltų pakeiskite avižiniais dribsniais arba pilno grūdo miltais.
  • Jei blynelius gaminate vaikams, cukraus galima dėti mažiau – moliūgas pats suteiks natūralaus saldumo.