Kinijoje ši vištienos sriuba yra laiko patikrintas patiekalas, kurio kiekviena ką tik pagimdžiusi moteris paragauja pirmiausiai.
Vištienos sriuba padeda pagimdžiusiai moteriai greičiau atgauti jėgas. Lengvai virškinama sriuba taip pat užkerta kelią depresijai. Štai jos receptas:
Ingredientai:
- 2-3 litrai vandens
- 1 šviežia višta (su kaulais)
- šiek tiek rozmarino
- 2-3 gabaliukais pjaustytos morkos
- pagal skonį įdėti pankolių, salierų ir porų
- 1 lauro lapelis
- 1 sauja petražolių
- 1 riekelė šviežio imbiero (neprivaloma)
- pagal skonį druskos ir pipirų
Paruošimas:
Į didelį puodą supilti vandenį, sumesti visus ingredientus ir mažiausiai keturias valandas virti ant mažos ugnies (kuo ilgiau virsite, tuo geriau). Kai skystis nugaruoja, vis įpilkite šiek tiek vandens.
Po gimdymo kelias savaites kasdien suvalgykite dvi-tris porcijas šios sriubos (tik skystį ar kartu su daržovėmis ir vištiena).
Ilgo virimo metu sriuba įgauna vadinamosios „gyvybinės energijos”. Kuo ilgiau sriuba verdama, tuo daugiau šios energijos ji įgauna. Pagal kinų tradicijas vos prasidėjus gimdymui višta uždedama virti ir ji verdama tol, kol kūdikis išvysta pasaulį.