PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Ši sriuba puikus to pavyzdys: saldžiąsias bulves (batatus) ir morkas supjaustome kubeliais, šauname į orkaitę, pakepiname apie pusvalandį, kol jos iškepa ir voila – sumetame į puodą su kitais paruoštais ingredientais, sutriname ir turime puikaus salsvo skonio sriubą. Net neabejoju, kad skonis visiems patiks – pabandykite!

Reikės:

500 g (~2-3 vnt) batatų;

300 g morkų (2-3 vnt);

3 v.š. alyvuogių aliejaus.

2 svogūnų;

2 česnako skiltelių;

1 l sultinio;

~100 ml grietinėlės arba tepamo sūrelio.

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 220 C (arba iki 200 C su oro cirkuliacijos funkcija).

Batatus ir morkas supjaustome didesniais kubeliais ir sumetame į kepimo skardą. Daržoves apšlakstome 2 v.š. aliejaus ir įvairiais prieskoniais, taip pat druska, pipirais. Rankomis išmaišome, kad viskas gerai pasiskirstytų. Daržoves kepame apie 25-30 min, kol šios taps minkštos.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Tuo metu imame puodą, kuriame virsime sriubą, į jį pilame šaukštą aliejaus ir kelias minutes pakepiname supjaustytą svogūną. Tada sudedame pasmulkintą česnaką ir pakepiname dar vieną minutę. Tada supilame sultinį ir viską paverdame 5-10 min.

Galiausiai į sriubą sudedame iškeptas daržoves ir viską sutriname trintuvu. Įpilame grietinėlės (aš įmečiau vieną tepamą trikampio formos sūrelį, puikiai tiko), paragaujame, ar netrūksta prieskonių ir dar kartą užviriname. Ragaujame.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Kaip ir visos trintos sriubos, labai tinka skanauti su skrudinta duona.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai