PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Minkšti kepti varškėčiai

Orkaitėje kepti varškėčiai / Shutterstock
Shutterstock

Tokius pusryčius leidžiame sau dažniausiai savaitgaliais, bet varškėtukai ant pusryčių stalo darbo dienos rytą – tikra šventė visai šeimai. Minkšti ir labai skanūs.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai
J.Rimavičienės nuotr.

Paruošimas

1. Dubenėlyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis, išskyrus miltus.

2. Miltus dėkite po šaukštą ir maišykite. Tešla negali būti per kieta, turi būti gan tąsi ir lipti prie rankų.

3. Pašlapinę rankas, formuokite nedidelius varškėčius ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kiekvieną pusę apkepkite maždaug po 1,5-2 minutes. Jei verčiant varškėtuką jis skyla, į tešlą įmaišykite dar šaukštą miltų.

4. Skanu su trintomis braškėmis ar avietėmis.

Mano išsaugoti straipsniai