Tam, kad vaikas augtų sveikas, jam reikia pilnavertės mitybos nuo mažų dienų. Ypač atkreipkite dėmesį į mokyklinio amžiaus vaikų mitybą....
Jei kada esate su tuo susidūrę su vaiko springimu, puikiai žinote, kaip tai yra baisu. Taigi pravartu žinoti, kokiais maisto produktais vaikai paspringsta dažniausiai....
Turbūt dauguma bent kartą gyvenime pasinaudojome „penkių sekundžių taisykle", kai valgant maistui nukritus ant žemės, greitai jį pakeliame sakydami „penkios sekundės nepraėjo" ir valgome toliau, tarsi per tokį trumpą laiką bakterijų ant maisto neturėjo patekti, pastebi Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja Indrė Stoškuvienė. O kaip gi yra iš tikrųjų?...
Sumuštiniai su mėsa, sūriu, pyragėliai – mėgstate taip užkandžiauti poilsiaudami prie jūros, ežero, keliaudami automobiliu? Toks maistas, deja, gali ne tik sutrikdyti virškinimą, bet ir sukelti apsinuodijimą, ypač vasaros sezonu. Tad kaip apsisaugoti ir kokiais užkandžiais pasirūpinti ruošiantis iškylai, kad ir vaikų, ir suaugusiųjų skrandžiai būtų ramūs?...
Esame įpratę, kad produktus, kurių neketiname suvalgyti šiandien, dedame į šaldytuvą, kad ilgiau išsilaikytų švieži. Bet nepamirškite, kad kai kurie produktai - jei ir nesuges - bet laikomi šaldytuve praras ar pakeis skonį....
Šiandien vis daugiau vaikų nešioja akinius. Deja, ne todėl, kad daugiau knygų skaito, o todėl, kad dažniau laiką leidžia prie televizoriaus arba kompiuterio ekrano....