Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Ką valgyti žindyvei: vienos dienos meniu +2 receptai

Ką valgyti žindyvei: vienos dienos meniu +2 receptai

Maitinant kūdikį mamos pienu patartina mamai nepiktnaudžiauti aštriais produktais, tokiais, kurie gali išprovokuoti pilvo pūtimą ar alergiją.

Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Tai ką gi galima valgyti žindančiai mamai? Toks klausimas kyla ne vienai būsimai ir esamai mamai. Jūsų dėmesiui – Delfi.lv portalo tėvams “Calis” mitybos specialistų parengtas vienos dienos valgiaraštis žindyvei.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Ar tikrai vaikus auginti yra juokų darbas? 15 rodymų taip manančiam vyrui

Kaip be prievartos išmokyti vaiką susitvarkyti

Pusryčiai

– varškėčiai (100 g – 308 kilokalorijos);

– karštas šokoladas (100 g – 124 kilokalorijos).

Antrieji pusryčiai

– blynai (tešlai naudokite kefyrą) (100 g – 174 kilokalorijos);

– žalia arbata (nulis kalorijų).

Pietūs

– špinatų salotos (100 g – 155 kilokalorijos);

– daržovių sultinys su manų leistinukais (100 g – 75 kilokalorijos);

– apkepas su mėsa (100 g – 262 kilokalorijos);

– juoda arbata (100 g – 0,1 kilokalorijos).

Pavakariai

varškės apkepas (100 g – 186 kilokalorijos);

– pieno-bananų kokteilis (100 g – 71 kilokalorija).

Vakarienė

– vištiena grietinės padaže (100 g – 188 kilokalorijos).

– spagečiai (100 g – 283 kilokalorijos).

– vaisių kompotas (100 g – 93 kilokalorijos).

Prieš miegą – rūgpienis (stiklinė – 59 kilokalorijos).

Vida Press

„Stipresnių” valgių receptai

Daržovių sultinys su manų kruopų leistinukais

Jums prireiks:

– dviejų litrų daržovių sultinio;

– 100 g manų kruopų;

– 50 g sviesto;

– vieno kiaušinio;

– druskos pagal skonį.

Išplakite kiaušinį su šaukšteliu sviesto, kol gausite kreminę masę. Iš lėto suberkite manus, druską. Masė turi būti grietinės tirštumo.

Sultinį supilkite į didoką puodą, uždėkite ant ugnies, ir kai jis užvirs, meskite į jį leistinukus. Jų nereikia ypatingai formuoti, semkite šaukšteliu ir meskite į puodą. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir uždengtame puode virkite apytikriai 20 min. Kai leistinukai išvirs, ištraukite juos kiaurašaukščiu ir sudėkite į sriubos lėkštę, užpilkite sultiniu. Leistinukus patartina iš puodo išimti, kad sultinyje jie nesuminkštėtų. Į lėkštę galima įsiberti kapotų žalumynų.

Vištiena grietinės padaže

Jums prireiks:

– kilogramo vištienos;

– 700 g grietinės;

– 10 pievagrybių;

– dviejų svogūnų;

– 50 g sviesto;

– druskos ir pipirų pagal skonį.

Supjaustykite vištieną gabalais, apkepkite nedideliame sviesto kiekyje. Plonai supjaustykite svogūnus, o pievagrybius – didesniais gabalais, apkepkite svieste, suberkite prieskonius. Troškinkite penkias-aštuonias minutes. Troškintas daržoves sukrėskite į troškintuvą su vištiena, supilkite grietinę ir viską troškinkite dar 40 min. Kai vištiena suminkštės, patiekite.

Skanaus!

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lakričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo “TAVO VAIKAS” prenumeratą.

_loadQuiz(15858);

Mano išsaugoti straipsniai