Maitinant kūdikį mamos pienu patartina mamai nepiktnaudžiauti aštriais produktais, tokiais, kurie gali išprovokuoti pilvo pūtimą ar alergiją.
Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!
Tai ką gi galima valgyti žindančiai mamai? Toks klausimas kyla ne vienai būsimai ir esamai mamai. Jūsų dėmesiui – Delfi.lv portalo tėvams “Calis” mitybos specialistų parengtas vienos dienos valgiaraštis žindyvei.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Ar tikrai vaikus auginti yra juokų darbas? 15 rodymų taip manančiam vyrui
Kaip be prievartos išmokyti vaiką susitvarkyti
Pusryčiai
– varškėčiai (100 g – 308 kilokalorijos);
– karštas šokoladas (100 g – 124 kilokalorijos).
Antrieji pusryčiai
– blynai (tešlai naudokite kefyrą) (100 g – 174 kilokalorijos);
– žalia arbata (nulis kalorijų).
Pietūs
– špinatų salotos (100 g – 155 kilokalorijos);
– daržovių sultinys su manų leistinukais (100 g – 75 kilokalorijos);
– apkepas su mėsa (100 g – 262 kilokalorijos);
– juoda arbata (100 g – 0,1 kilokalorijos).
Pavakariai
– varškės apkepas (100 g – 186 kilokalorijos);
– pieno-bananų kokteilis (100 g – 71 kilokalorija).
Vakarienė
– vištiena grietinės padaže (100 g – 188 kilokalorijos).
– spagečiai (100 g – 283 kilokalorijos).
– vaisių kompotas (100 g – 93 kilokalorijos).
Prieš miegą – rūgpienis (stiklinė – 59 kilokalorijos).
„Stipresnių” valgių receptai
Daržovių sultinys su manų kruopų leistinukais
Jums prireiks:
– dviejų litrų daržovių sultinio;
– 100 g manų kruopų;
– 50 g sviesto;
– vieno kiaušinio;
– druskos pagal skonį.
Išplakite kiaušinį su šaukšteliu sviesto, kol gausite kreminę masę. Iš lėto suberkite manus, druską. Masė turi būti grietinės tirštumo.
Sultinį supilkite į didoką puodą, uždėkite ant ugnies, ir kai jis užvirs, meskite į jį leistinukus. Jų nereikia ypatingai formuoti, semkite šaukšteliu ir meskite į puodą. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir uždengtame puode virkite apytikriai 20 min. Kai leistinukai išvirs, ištraukite juos kiaurašaukščiu ir sudėkite į sriubos lėkštę, užpilkite sultiniu. Leistinukus patartina iš puodo išimti, kad sultinyje jie nesuminkštėtų. Į lėkštę galima įsiberti kapotų žalumynų.
Vištiena grietinės padaže
Jums prireiks:
– kilogramo vištienos;
– 700 g grietinės;
– 10 pievagrybių;
– dviejų svogūnų;
– 50 g sviesto;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Supjaustykite vištieną gabalais, apkepkite nedideliame sviesto kiekyje. Plonai supjaustykite svogūnus, o pievagrybius – didesniais gabalais, apkepkite svieste, suberkite prieskonius. Troškinkite penkias-aštuonias minutes. Troškintas daržoves sukrėskite į troškintuvą su vištiena, supilkite grietinę ir viską troškinkite dar 40 min. Kai vištiena suminkštės, patiekite.
Skanaus!
Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lakričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo “TAVO VAIKAS” prenumeratą.
_loadQuiz(15858);