Skanėstas, kuris pradžiugins šeimą net be ypatingos progos!
Tortui reikia:
– 400 g plikytų sausainių
– 2 indelių jogurtinės grietinės 10 proc. po 450 g.
– indelio kremo Rududu
– cukraus pagal skonį
– citrinos rūgšties
– 5 arbatinių šaukštelių želatinos
– 1 želė pakelio (bet kokio skonio, šiuo atveju buvo persikų)
– kelių braškių papuošimui
Kaip gaminti?
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Imame sausainius ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu kremo ir suspaudžiame.
Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Darome kremą:
Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Nuolat maišome kol viskas ištirps. Neužviriname! Nuimame nuo ugnies ir pravėsiname.
Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rūgšties ir suplakame.
Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius. Vėl užpilame mūsų kremo.
Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį želė, išdėliojame braškes ir atsargiai užpilame želė.
Vėl dedame į šaldytuvą.
P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią.