Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.
Reikia:
– 5 trynių;
– 200 gramų cukraus;
– 150 ml 30 proc. riebumo grietinėlės;
– 600 gramų kvietinių miltų;
– aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius su cukrumi mediniu šaukštu sukau tol, kol ištirpo cukrus, o kiaušinių masė pasidarė puri.
Įpyliau grietinėlės ir subėriau persijotus miltus.
Išminkiau tešlą, kuri nelipo prie rankų, nei prie kočėlo.
Iškočiojau plonai blyną, pjausčiau pasirinkta forma žagarėlius ir padariusi skylutę išnėriau.
Viriau keptuvėje pripylusi daug aliejaus iki auksinės spalvos.
Apibėriau cukraus pudra.
Asmeninio albumo nuotr.