Neįtikėtinai purūs kopūstų blynai su kefyru – net skeptikai prašo recepto!

Kopūstų blynai / Maistas ant stalo
Kopūstų blynai / Maistas ant stalo

Kopūstų blynai su kefyru purūs, minkšti, tirpstantys burnoje. Blynai su kopūstais tokie pat kaip vaikystėje kepdavo močiutė. Vaikams šie blynai labai patiko. Receptu dalinasi Maistas ant stalo.

Kopūstų blynai su kefyru

(1 žmogui)

  • 300 g kopūsto
  • 200 g kefyro
  • 1 kiaušinis
  • 3-4 šaukštai miltų
  • 1/3 svogūno
  • 0,5 a. šaukštelio sodos
  • druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
  • džiovinti svogūnai(nebūtinai)

(4 žmonėm)

  • 1 Vidutinio dydžio kopūstas (900g)
  • 600 g kefyro
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 10-12 šaukštų miltų
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1,5 a. šaukštelio sodos
  • druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
  • džiovinti svogūnai(nebūtinai)

Gaminimas

  1. Išplakite kiaušinius su druska ir pipirais.
  2. Supilkite kefyrą, suberkite džiovintus svogūnus, sodą, miltus ir viska gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Sutarkuokite kopūstą ir svogūną.
  4. Ant sutarkuotų kopūstų supilkite kiaušinių ir miltų plakinį. Išmaišykite.
  5. Kepkite ant vidutinės kaitros. Skanaus!
Kopūstų blynai / Maistas ant stalo
Kopūstų blynai / Maistas ant stalo