Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.
Reikia:
- 200 gramų sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 7 šaukštų cukraus;
- 7 šaukštų kvietinių miltų;
- 7 šaukštų miltų blyneliams;
- 7 rūgščių obuolių;
- šaukštelio cinamono.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Obuolius nulupkite, išvalykite, susmulkinkite ir sumaišykite su cinamonu.
- Su cukrumi išsukite kiaušinius, supilkite išlydytą sviestą, persijokite ir suberkite miltus bei blynelių miltus.
- Suverskite į tešlą susmulkintus obuolius, gerai išmaišykite ir supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (27*35 cm).
- Kepkite apie pusvalandį (nors tikslus kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies ir jų prinokimo).
Skanaus!