Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Dienos receptas: obuolių pyragas „7 šaukštai“

Dienos receptas: obuolių pyragas „7 šaukštai“

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Reikia:

  • 200 gramų sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 7 šaukštų cukraus;
  • 7 šaukštų kvietinių miltų;
  • 7 šaukštų miltų blyneliams;
  • 7 rūgščių obuolių;
  • šaukštelio cinamono.

Gaminimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Obuolius nulupkite, išvalykite, susmulkinkite ir sumaišykite su cinamonu.
  • Su cukrumi išsukite kiaušinius, supilkite išlydytą sviestą, persijokite ir suberkite miltus bei blynelių miltus.
  • Suverskite į tešlą susmulkintus obuolius, gerai išmaišykite ir supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (27*35 cm).
  • Kepkite apie pusvalandį (nors tikslus kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies ir jų prinokimo).

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai