Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.
Pagaliau radau turbūt skaniausią receptą bananų duonos, na, tokios tikrai bananinės.
Nieko įmantraus, tiesiog dar daugiau bananų ir ne per daug miltų. Tikrai seilė nuvarvės.
Pyragas gausis toks drėgnesnis, bet su bananais kitaip būti ir negali, nes jie apsunkina tešlą. Jeigu tokius mėgstate – pirmyn!
Pagaminsite per 10 min. Beje, jeigu pyragą valgys ir vaikai, galite drąsiai cukraus į tešlą nedėti – tikrai saldumo pakaks nuo bananų. Ir dar, jei norite sveikesnės variacijos, bent trečdalį miltų kiekio dėkite ne baltų kvietinių, o mėgstamų pilno grūdo miltų.
Pyragui reikės:
125 g lydyto sviesto;
2 kiaušinių;
50-100 g cukraus (galima ir visai nedėti);
4-5 prinokusių bananų;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnis cinamono.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
Sviestą ištirpiname ir ataušiname.
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame sviestą ir sudedame sutrintus bananus (aš juos paprastai sutrinu gniauždama rankose – labai greita), išmaišome.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu.
Miltų mišinį išsijojame į kiaušinių masę ir viską išmaišome tik kol miltai gražiai pradings skystoje masėje.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi padengtą pailgą kekso formą ir kepame 40-50 min.
Nereikėtų perkepti, nes pyragas neturi būti sausas.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 40-50 min.