Jei po pietų užsimanote ko nors saldaus, nebūtina traukti iš spintelių miltų ir cukraus – patikėkite, gardų pyragą išsikepsite ir be jų, be to, nesigraušite, kad gerokai viršijote paros kalorijų normą.
Tokiam brauniui sunaudosite ir pernokusius bananus, kurių saldumas atstos pridėtinį cukrų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad šie gardūs vaisiai – kompleksinių angliavandenių, užtikrinančių energiją ilgesnį laiką, šaltinis, o palankiau juos valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvesni.
Šokoladinis braunis su bananais
Brauniui reikės:
4-5 vnt. didelių, gerai sunokusių bananų;
250 g riešutų kremo – kreminis žemės riešutų kremas
40 g nesaldintos kakavos – kakavos milteliai
1/2 plytelės tarkuoto juodojo šokolado.
Gaminimo eiga:
- Sutarkuokite šokoladą. Sutrinkiteelektriniu trintuvu bananus, sukrėskite riešutų kremą, suberkite kakavą, išmaišykite.
- Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą formą (20×20 cm), užbarstykite šokolado.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
- Braunį atvėsinkite, paskui palaikykite jį šaldytuve bent kelias valandas.
Skanaus!