Ar žinojote, kad norint pasigaminti saldžių ir skanių ledų per 5 minutes, jums reikės tik trintuvo ir vienintelio produkto – šaldytų bananų!
Trinti šaldyti bananai yra tobula veganiška ledų alternatyva. Dauguma šaldytų vaisių trintuve virsta pliurza, o bananuose yra daugiau cukraus nei vandens, tad jie virsta riebia lipnia mase – panašia į pieniškus ledus! Tai bus sveikiausias būdas pasmaližiauti
Pasiruošę išmėginti? Jums reikės trijų labai prinokusių bananų. Būtų gerai, kad ant jų žievės būtų bent kelios rudos dėmelės, nes kuo jų daugiau, tuo labiau prinokę bananai. O kuo jie labiau prinokę, tuo saldesni jie bus.
Nulupkite bananus ir supjaustykite juos 2,5 cm gabaliukais. Sudėkite juos į hermetišką indą ir įdėkite nakčiai į šaldymo kamerą, kad jie gerai sušaltų. Kai bananų gabalėliai sušąla, atskirkite juos rankomis arba šaukštu ir sudėkite į trintuvą arba virtuvės kombainą. Trinkite tol, kol jie pavirs kremine mase – apie 2-3 minutes. Kartais teks sustabdyti trintuvą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai vienodai susitrintų.
Ledais galite mėgautis iš karto arba galite vėl juos sudėjusi į hermetišką indą įdėti į šaldiklį, kad jie sukietėtų.
Pateiksime jums net 11 skirtingų variantų pabandymui, tačiau galite jų sukurti ir patys.
Ananasai ir makadamijos riešutai
Papuoškite ledus keliais gabalėliai šviežio ananaso ir smulkintais makadamijos riešutais.
Nutella ir avietės
Į bananus trindami įdėkite valgomąjį šaukštą Nutella kremo, o vėliau papuoškite juos sauja šviežių aviečių.
Braškės ir šokolado drožlės
Įdėkite 1 puodelį šaldytų supjaustytų braškių į trintuvą. Viską sutrynus, įmaišykite 1/2 puodelio juodojo šokolado drožlių.
Vyšnios ir šokoladas
Papuoškite ledus pora šaukštų konservuotų vyšnių ir šokolado drožlėmis arba smulkintomis kakavos pupelėmis.
Cinamonas ir žemės riešutų sviestas
2 valgomuosius šaukštus žemės riešutų sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono įdėkite į trintuvą.
Mango ir persikai
Įdėkite 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų mango ir 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų persikų į trintuvą.
Avietės ir migdolai
Įdėkite 1 puodelį šaldytų aviečių į trintuvą. Vėliau ledus papuoškite 1/2 puodelio smulkintų migdolų.
Obuolių pyragas
Užvirinkite smulkintus obuolius su cinamonu, gvazdikėliais ir muskato riešutais. Leiskite jiems sutirštėti ir atvėsti, o tada užpilkite šiuo padažu ledus.
Braškės ir pistacijos
Įdėkite 1 puodelį šaldytų susmulkintų braškių į trintuvą. Vėliau ledus apibarstykite 1/2 puodelio smulkintų, paskrudintų, nesūdytų pistacijų.
Mėlynės ir bananai
Įdėkite 1 puodelį šaldytų mėlynių į trintuvą. Apibarstykite ledus smulkintais graikiniais riešutais arba migdolais.
Sūri karamelė
Papuoškite ledus valgomuoju šaukštu karamelės padažo ir apibarstykite juos rupia jūros druska.