Troškiniai – tai vieni universaliausių patiekalų šeimos virtuvėje. Jie šildantys, sotūs, kupini skonio, o svarbiausia – juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jei ieškote patiekalo, kuris taptų jūsų šeimos mėgstamiausiu, išbandykite gardų vištienos troškinį su daržovėmis.
Kodėl verta rinktis vištienos troškinį?
- Lengvai pagaminamas – nereikia sudėtingų įgūdžių ar brangių ingredientų.
- Sveikas pasirinkimas – gausu daržovių, mažai riebalų, subalansuotas skonis.
- Universalus – galima pritaikyti pagal šeimos skonį: įdėti daugiau daržovių, pakeisti prieskonius ar patiekti su skirtingais garnyrais.
- Tinka visai šeimai – švelnus skonis patiks vaikams, o aromatingi prieskoniai pamalonins suaugusiuosius.
Ingredientai vištienos troškiniui
- 600 g vištienos šlaunelių arba krūtinėlės
- 2 morkos
- 2 bulvės
- 1 cukinija
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 200 ml vištienos sultinio arba vandens
- 150 ml grietinėlės (arba natūralaus jogurto lengvesniam variantui)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- druska, pipirai pagal skonį
- šviežios petražolės arba krapai pabarstymui

Paruošimas
- Paruoškite vištieną. Supjaustykite gabaliukais, lengvai pasūdykite, pabarstykite pipirais.
- Kepkite svogūną. Įkaitinkite puodą su aliejumi, suberkite smulkintą svogūną, kepkite, kol suminkštės.
- Sudėkite vištieną. Apkepkite, kol gabaliukai šiek tiek apskrus.
- Daržovės. Sudėkite supjaustytas morkas, bulves, cukiniją, česnaką. Trumpai pakepinkite kartu.
- Troškinimas. Užpilkite sultiniu, sumažinkite ugnį ir troškinkite ~20–25 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Pabaiga. Įmaišykite grietinėlę ar jogurtą, dar kelias minutes pakaitinkite.
- Patiekimas. Pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite su ryžiais, kruopomis ar duona.
Patarimai
- Mažiems vaikams troškinį galite sutrinti į vientisą masę – gausite švelnią sriubą-tyrelę.
- Suaugusiesiems tiks pagardinti šviežiomis žolelėmis, paprika ar šlakeliu citrinos sulčių.
- Jei norite dar intensyvesnio skonio, prieš troškindami įdėkite šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių ar lauro lapą.