Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Gardžiausias vištienos troškinys, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems

Vištienos troškinys / Shutterstock
Vištienos troškinys / Shutterstock

Troškiniai – tai vieni universaliausių patiekalų šeimos virtuvėje. Jie šildantys, sotūs, kupini skonio, o svarbiausia – juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jei ieškote patiekalo, kuris taptų jūsų šeimos mėgstamiausiu, išbandykite gardų vištienos troškinį su daržovėmis.

Kodėl verta rinktis vištienos troškinį?

  • Lengvai pagaminamas – nereikia sudėtingų įgūdžių ar brangių ingredientų.
  • Sveikas pasirinkimas – gausu daržovių, mažai riebalų, subalansuotas skonis.
  • Universalus – galima pritaikyti pagal šeimos skonį: įdėti daugiau daržovių, pakeisti prieskonius ar patiekti su skirtingais garnyrais.
  • Tinka visai šeimai – švelnus skonis patiks vaikams, o aromatingi prieskoniai pamalonins suaugusiuosius.

Ingredientai vištienos troškiniui

  • 600 g vištienos šlaunelių arba krūtinėlės
  • 2 morkos
  • 2 bulvės
  • 1 cukinija
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 200 ml vištienos sultinio arba vandens
  • 150 ml grietinėlės (arba natūralaus jogurto lengvesniam variantui)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • druska, pipirai pagal skonį
  • šviežios petražolės arba krapai pabarstymui
Vištienos troškinys / Shutterstock
Vištienos troškinys / Shutterstock

Paruošimas

  1. Paruoškite vištieną. Supjaustykite gabaliukais, lengvai pasūdykite, pabarstykite pipirais.
  2. Kepkite svogūną. Įkaitinkite puodą su aliejumi, suberkite smulkintą svogūną, kepkite, kol suminkštės.
  3. Sudėkite vištieną. Apkepkite, kol gabaliukai šiek tiek apskrus.
  4. Daržovės. Sudėkite supjaustytas morkas, bulves, cukiniją, česnaką. Trumpai pakepinkite kartu.
  5. Troškinimas. Užpilkite sultiniu, sumažinkite ugnį ir troškinkite ~20–25 minutes, kol daržovės suminkštės.
  6. Pabaiga. Įmaišykite grietinėlę ar jogurtą, dar kelias minutes pakaitinkite.
  7. Patiekimas. Pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite su ryžiais, kruopomis ar duona.

Patarimai

  • Mažiems vaikams troškinį galite sutrinti į vientisą masę – gausite švelnią sriubą-tyrelę.
  • Suaugusiesiems tiks pagardinti šviežiomis žolelėmis, paprika ar šlakeliu citrinos sulčių.
  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, prieš troškindami įdėkite šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių ar lauro lapą.


Įdomūs video:

Mano išsaugoti straipsniai