Lašišos pyragas su špinatais: prabangiai atrodo, bet paruošti – paprasčiau nei manote

Lašišos pyragas / Shutterstock
Lašišos pyragas / Shutterstock

Ieškote recepto, kuris būtų ir skanus, ir įspūdingas? Tuomet lašišos pyragas su špinatais – puikus pasirinkimas. Jis tinka tiek šventiniam stalui, tiek savaitgalio pietums. Sotus, aromatingas, o tuo pačiu elegantiškas patiekalas, kuris visada sulaukia komplimentų.

Paruošimo laikas: apie 40 minuči (porcijos: 4–6)

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 1 pakuotė sluoksniuotos tešlos (apie 400 g, galima naudoti šaldytą arba šviežią)

Įdarui:

  • 300 g šviežios arba rūkytos lašišos
  • 200 g špinatų (šviežių arba šaldytų)
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 150 ml grietinėlės (arba grietinės)
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., Džiugo ar Parmezano)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis druskos, pipirų
  • Šlakelis citrinos sulčių
Lašišos pyragas / Shutterstock
Lašišos pyragas / Shutterstock

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite tešlą.
    Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą – išimkite ją, kad atitirptų. Išklokite kepimo formą (apie 24 cm skersmens) tešla, palikdami šonus šiek tiek aukštesnius.
  2. Kepkite špinatus.
    Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kai suminkštės, sudėkite špinatus. Kepkite kelias minutes, kol jie suminkštės ir išgaruos skysčio perteklius. Pagardinkite druska, pipirais ir lašu citrinos sulčių.
  3. Paruoškite lašišą.
    Lašišą supjaustykite gabalėliais. Jei naudojate šviežią – šiek tiek pasūdykite, jei rūkytą – druskos beveik nereikia.
  4. Sumaišykite įdarą.
    Dubenyje išplakite kiaušinius su grietinėle, įmaišykite tarkuotą sūrį, špinatus ir lašišos gabalėlius.
  5. Suklijuokite pyragą.
    Supilkite masę į tešlos pagrindą. Norėdami, galite uždengti kitu tešlos lakštu (kaip „uždarą“ pyragą), bet galima kepti ir atvirą variantą.
  6. Kepkite.
    Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25–30 minučių, kol paviršius taps auksinis ir kvepiantis.
  7. Patiekite.
    Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti – tada pjaustyti bus lengviau. Patiekite su šviežiomis salotomis arba jogurtiniu citrinos padažu.