Tikroji čili sriuba – soti, kvapni ir su charakteriu!

Čili sriuba / Shutterstock
Čili sriuba / Shutterstock

Jeigu ieškote patiekalo, kuris sušildo iš vidaus, sužadina skonio pojūčius ir primena namų jaukumą – ši tikroji čili sriuba kaip tik jums. Tai ne tik paprastas troškinys – tai tikras skonių sprogimas dubenyje, kurį įvertins ir mėsos mėgėjai, ir aštraus maisto gerbėjai.

Ingredientai:

  • 500 g malto jautienos faršo
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 3 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 vnt raudonos paprikos, pjaustytos kubeliais
  • 1 vnt morkos, smulkiai tarkuotos
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 2 vnt konservuotų pupelių (raudonųjų arba juodųjų)
  • 2 vnt konservuotos kukurūzų (nebūtina, bet suteikia salstelėjusį kontrastą)
  • 1 v. š. pomidorų pastos
  • 1 a. š. ciberžolės (nebūtina, bet suteikia spalvos ir naudos sveikatai)
  • 1 a. š. kumino (kmynų)
  • 1 a. š. paprikos miltelių
  • 1/2 a. š. aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 500 ml daržovių arba mėsos sultinio
  • Alyvuogių aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Kepiname pagrindą.
    Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Suberkite svogūnus, česnaką ir morkas. Kepkite, kol suminkštės ir pradės kvepėti.
  2. Dedame mėsą.
    Sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol apskrus ir taps ruda. Maišykite, kad mėsa nesuliptų į gabalus.
  3. Skoniai ir prieskoniai.
    Įmaišykite pomidorų pastą, prieskonius (kuminas, paprikos, aitrioji paprika, druska, pipirai, ciberžolė). Kepkite dar kelias minutes – taip išsiskirs aromatai.
  4. Pagrindas sriubai.
    Į puodą supilkite pomidorus su sultimis, sultinį, pupeles ir, jei norite, kukurūzus. Išmaišykite, uždenkite ir virkite apie 25–30 minučių ant vidutinės ugnies.
  5. Skonio pabaigimas.
    Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite aštrumą ar druską. Kuo ilgiau sriuba troškinasi, tuo skoniai geriau susilieja.
Čili sriuba / Shutterstock
Čili sriuba / Shutterstock