Jeigu ieškote patiekalo, kuris sušildo iš vidaus, sužadina skonio pojūčius ir primena namų jaukumą – ši tikroji čili sriuba kaip tik jums. Tai ne tik paprastas troškinys – tai tikras skonių sprogimas dubenyje, kurį įvertins ir mėsos mėgėjai, ir aštraus maisto gerbėjai.
Ingredientai:
- 500 g malto jautienos faršo
 - 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
 - 3 skiltelės česnako, susmulkintos
 - 1 vnt raudonos paprikos, pjaustytos kubeliais
 - 1 vnt morkos, smulkiai tarkuotos
 - 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
 - 2 vnt konservuotų pupelių (raudonųjų arba juodųjų)
 - 2 vnt konservuotos kukurūzų (nebūtina, bet suteikia salstelėjusį kontrastą)
 - 1 v. š. pomidorų pastos
 - 1 a. š. ciberžolės (nebūtina, bet suteikia spalvos ir naudos sveikatai)
 - 1 a. š. kumino (kmynų)
 - 1 a. š. paprikos miltelių
 - 1/2 a. š. aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
 - Druskos ir pipirų pagal skonį
 - 500 ml daržovių arba mėsos sultinio
 - Alyvuogių aliejaus kepimui
 
Paruošimas:
- Kepiname pagrindą.
Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Suberkite svogūnus, česnaką ir morkas. Kepkite, kol suminkštės ir pradės kvepėti. - Dedame mėsą.
Sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol apskrus ir taps ruda. Maišykite, kad mėsa nesuliptų į gabalus. - Skoniai ir prieskoniai.
Įmaišykite pomidorų pastą, prieskonius (kuminas, paprikos, aitrioji paprika, druska, pipirai, ciberžolė). Kepkite dar kelias minutes – taip išsiskirs aromatai. - Pagrindas sriubai.
Į puodą supilkite pomidorus su sultimis, sultinį, pupeles ir, jei norite, kukurūzus. Išmaišykite, uždenkite ir virkite apie 25–30 minučių ant vidutinės ugnies. - Skonio pabaigimas.
Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite aštrumą ar druską. Kuo ilgiau sriuba troškinasi, tuo skoniai geriau susilieja. 
