Jeigu ieškote patiekalo, kuris sušildo iš vidaus, sužadina skonio pojūčius ir primena namų jaukumą – ši tikroji čili sriuba kaip tik jums. Tai ne tik paprastas troškinys – tai tikras skonių sprogimas dubenyje, kurį įvertins ir mėsos mėgėjai, ir aštraus maisto gerbėjai.
Ingredientai:
- 500 g malto jautienos faršo
- 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 vnt raudonos paprikos, pjaustytos kubeliais
- 1 vnt morkos, smulkiai tarkuotos
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
- 2 vnt konservuotų pupelių (raudonųjų arba juodųjų)
- 2 vnt konservuotos kukurūzų (nebūtina, bet suteikia salstelėjusį kontrastą)
- 1 v. š. pomidorų pastos
- 1 a. š. ciberžolės (nebūtina, bet suteikia spalvos ir naudos sveikatai)
- 1 a. š. kumino (kmynų)
- 1 a. š. paprikos miltelių
- 1/2 a. š. aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 500 ml daržovių arba mėsos sultinio
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Paruošimas:
- Kepiname pagrindą.
Dideliame puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Suberkite svogūnus, česnaką ir morkas. Kepkite, kol suminkštės ir pradės kvepėti. - Dedame mėsą.
Sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol apskrus ir taps ruda. Maišykite, kad mėsa nesuliptų į gabalus. - Skoniai ir prieskoniai.
Įmaišykite pomidorų pastą, prieskonius (kuminas, paprikos, aitrioji paprika, druska, pipirai, ciberžolė). Kepkite dar kelias minutes – taip išsiskirs aromatai. - Pagrindas sriubai.
Į puodą supilkite pomidorus su sultimis, sultinį, pupeles ir, jei norite, kukurūzus. Išmaišykite, uždenkite ir virkite apie 25–30 minučių ant vidutinės ugnies. - Skonio pabaigimas.
Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite aštrumą ar druską. Kuo ilgiau sriuba troškinasi, tuo skoniai geriau susilieja.







