Žuvienė su lašiša – švelni, kvapni ir kupina jūros skonio

Žuvienė su lašiša / Shutterstock
Žuvienė su lašiša / Shutterstock

Žuvienė – vienas tų patiekalų, kuris šildo iš vidaus ir tinka tiek savaitgalio pietums, tiek kasdienai. Ši lašišinė versija – ypač švelni, tačiau kartu turtinga skonio. Puikiai tiks, jei norite lengvesnės, bet maistingos sriubos.

Ingredientai:

  • 400 g šviežios lašišos filė
  • 3 vidutinės bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 salieras (stiebas arba šaknis – pagal norą)
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 lauro lapas
  • 5–6 juodieji pipirai (žirneliais)
  • 1 a. š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
  • 1 l daržovių arba žuvies sultinio
  • Krapų ar petražolių pabarstymui
  • Druskos pagal skonį
  • Citrinos sulčių (pagal norą – gaivesniam skoniui)

Paruošimo trukmė:

Apie 35 minutės

Virtuvės tipas:

Lietuviška – su švelniu skandinavišku prieskoniu

Žuvienė su lašiša / Shutterstock
Žuvienė su lašiša / Shutterstock

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite daržoves.
    Nulupkite ir supjaustykite bulves, morką, svogūną ir salierą. Smulkinkite česnaką.
  2. Apkepkite pagrindą.
    Puode ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, morką ir česnaką. Kepkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės ir paskleis malonų aromatą.
  3. Virimas.
    Supilkite sultinį, sudėkite bulves, salierą, lauro lapą ir pipirus. Virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  4. Lašiša – pagrindinis akcentas.
    Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite dar 8–10 minučių, kol žuvis taps minkšta ir sultinga.
  5. Pabaigimas.
    Pagardinkite druska, jei norite – šlakeliu citrinos sulčių. Patiekiant pabarstykite krapais ar petražolėmis.