Žuvienė – vienas tų patiekalų, kuris šildo iš vidaus ir tinka tiek savaitgalio pietums, tiek kasdienai. Ši lašišinė versija – ypač švelni, tačiau kartu turtinga skonio. Puikiai tiks, jei norite lengvesnės, bet maistingos sriubos.
Ingredientai:
- 400 g šviežios lašišos filė
- 3 vidutinės bulvės
- 1 morka
- 1 svogūnas
- 1 salieras (stiebas arba šaknis – pagal norą)
- 1 skiltelė česnako
- 1 lauro lapas
- 5–6 juodieji pipirai (žirneliais)
- 1 a. š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
- 1 l daržovių arba žuvies sultinio
- Krapų ar petražolių pabarstymui
- Druskos pagal skonį
- Citrinos sulčių (pagal norą – gaivesniam skoniui)
Paruošimo trukmė:
Apie 35 minutės
Virtuvės tipas:
Lietuviška – su švelniu skandinavišku prieskoniu

Gaminimo eiga:
- Paruoškite daržoves.
Nulupkite ir supjaustykite bulves, morką, svogūną ir salierą. Smulkinkite česnaką. - Apkepkite pagrindą.
Puode ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, morką ir česnaką. Kepkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės ir paskleis malonų aromatą. - Virimas.
Supilkite sultinį, sudėkite bulves, salierą, lauro lapą ir pipirus. Virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės. - Lašiša – pagrindinis akcentas.
Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite dar 8–10 minučių, kol žuvis taps minkšta ir sultinga. - Pabaigimas.
Pagardinkite druska, jei norite – šlakeliu citrinos sulčių. Patiekiant pabarstykite krapais ar petražolėmis.







