Vis labiau įsibėgėjant grybavimo sezonui, gydytojai toksikologai primena, kad rinkti ir valgyti galima tik labai gerai pažįstamus grybus: baravykus, lepšius, ūmėdes, kazlėkus, raudonikius, voveraites ir pan. Išplėsti savo renkamų grybų sąrašą, eksperimentuoti naujais skoniais tikrai nepatartina. Ar žinote, kaip atpažinti apsinuodijimą grybais? Ką tokiu atveju daryti?...
apsinuodijimas grybais
Šiltuoju metų sezonu netrūksta situacijų, kai netyčia apsinuodijama ir skubiai prireikia gydytojo toksikologo konsultacijos. Remiantis Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) Farmakologinio budrumo ir apsinuodijimų informacijos skyriaus duomenimis, vasarą padaugėja atvejų, kai žmonės apsinuodija nežinomais augalais, grybais ar uogomis, alkoholiu, pagalbos taip pat prireikia ir asmenims, nukentėjusiems nuo vabzdžių ar gyvatės įgėlimo....