Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Kaimiška kopūstų sriuba: receptas, kuris sušildys rudens vakarais

Kopūstų sriuba
Kopūstų sriuba / Shutterstock

Ruduo – tai metas, kai norisi jaukių, šildančių patiekalų, primenančių vaikystės namus. Vienas tokių – kaimiška kopūstų sriuba. Ji paprasta, soti ir kvapni, todėl puikiai tinka rudens vakarams, kai lauke vėsu, o namuose norisi šilumos ir jaukumo.


Ingredientai (6 porcijoms):

  • 500 g baltagūžių kopūstų;
  • 3–4 bulvės;
  • 2 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • 2 lauro lapai;
  • keli pipirų žirneliai;
  • 2 šaukštai aliejaus ar sviesto;
  • druska, pipirai pagal skonį;
  • šviežių krapų ar petražolių pabarstymui.

Papildomai (pagal skonį): šoninės arba rūkytos dešros gabalėlių sodresniam skoniui.

Kopūstų sriuba
Kopūstų sriuba / Shutterstock

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite daržoves. Kopūstus smulkiai supjaustykite, bulves supjaustykite kubeliais, morkas – šiaudeliais, svogūną – smulkiais gabaliukais.
  2. Pakepinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ar sviestą, suberkite svogūną, morkas, česnaką ir trumpai pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Užvirkite. Į puodą supilkite apie 2 litrus vandens, sudėkite bulves, lauro lapus, pipirų žirnelius. Virkite apie 10 minučių.
  4. Sujunkite. Į puodą suberkite pakepintas daržoves, kopūstus, įmaišykite pomidorų pastą. Virkite dar apie 20–25 minutes, kol daržovės taps minkštos.
  5. Pagardinkite. Įdėkite druskos, pipirų, jei norisi – rūkytos mėsos gabalėlių sodresniam skoniui.
  6. Patiekite. Sriubą pabarstykite šviežiais krapais ar petražolėmis, valgykite su riekute juodos duonos.

Patarimai

  • Jei mėgstate tirštesnę sriubą, įdėkite daugiau bulvių arba šiek tiek perlines kruopas.
  • Norint lengvesnio varianto, galima virti tik su daržovėmis, be mėsos.
  • Kitą dieną sriuba tampa dar skanesnė, nes skoniai susigeria.


Įdomūs video:

Mano išsaugoti straipsniai