Riešutai – mitybą įvairiais metų laikais praturtinantis maisto produktas, savo didžiuliu naudingųjų medžiagų kiekiu prisidedantis prie geresnės savijautos. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, jų sudėtyje esančios maistinės medžiagos prisideda prie širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto prevencijos....
Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį....
Prasidėjus mokslo metams daugelis tėvų suka galvą, kokį maistingą ir skanų užkandį įdėti vaikui į darželį ar mokyklą. Vyresnių klasių mokiniams taip pat iškyla klausimas, kuo būtų galima pakeisti bulvių traškučius, bandeles ir gazuotus gėrimus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kokie produktai tinkamiausi įsidėti į užkandžių dėžutę....
Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu....
Prekybos centrai jau kviečia mus ruoštis Kalėdoms, todėl ir aš jau pradedu galvoti apie dovanas....
Vaisiai ir uogos - skaniausia priemonė siekiant stiprinti vaiko sveikatą. Sode užaugęs derlius turi ne tik daug vitaminų ir kitų augančiam vaikui būtinų medžiagų, bet ir ląstelienos, kuri yra... organizmo šluota, išvalanti nuodingąsias medžiagas. Aišku, vaisiai ir uogos privalo būti gerai sunokę - nuo žalių kyla skrandžio ir žarnyno uždegimas....