Prasidėjo braškių sezonas. Parduotuvių lentynos ir turgūs lūžta nuo braškių ir dažna mama ar močiutė neša namo raudonas gardžiai kvepiančias uogas....
Mityba
Žiema – tai metas, kai organizmui reikia daugiau maistingų medžiagų, kad išliktume sveiki, energingi ir atsparūs peršalimams. Šaltuoju sezonu dažnai norisi šildančio, jaukaus maisto, tačiau svarbu užtikrinti, kad jis būtų subalansuotas ir naudingas organizmui.
E. Krasauskienė pažymi, kad iškyla paplūdimyje – ne tik gardus maistas, bet ir šeimos laikas, kurį galima praleisti įvairiai: tiek pasyviai ilsintis, tiek užsiimant aktyvesnėmis veiklomis.
Nemažai tėvų ar globėjų susiduria su vaikų mitybos sunkumais. Dalis jų išsprendžiama gana nesunkiai, o kartais tenka ieškoti ir specialistų pagalbos.
Žuvis ir jūros produktai savo maistinėmis savybėmis yra vieni iš labiausiai vertintinų ir rekomenduojamų maisto produktų žmogui. Tai daug baltymų ir mažai kalorijų turintis maistas....
Tinkamai subalansuota vaiko mityba yra būtina jo augimui, vystymuisi ir gerai sveikatai. Tačiau svarbu, kad sveiki patiekalai taptų malonumu ne tik vaikams, bet ir visai šeimai.
Iniciatyva „Sveikatai palankus“ šiandien pristato naujas mokymo priemones tiek vaikams, tiek suaugusiesiems – sveikatai palankaus maisto pasirinkimo piramidę ir 6 valgymų lėkštes....
Specialistės patarė, kaip saugiai grįžti į sportą po tingios žiemos, kaip tinkamai paruošti kūną didesniam fiziniam krūviui, bei atskleidė, kokios dažniausios klaidos daromos sugrįžus į sportą po ilgesnės pertraukos.
Sveikam ir visaverčiam vaiko vystymuisi itin svarbi tinkama mityba....
„Mano vaikas nieko nevalgo“, „Mano vaikas valgo labai mažai“. Tai, ko gero, vieni dažniausių tėvų nusiskundimų kalbant apie vaiko mitybą. Ar vaikas auga sveikas ir jam pakanka vitaminų bei mineralinių medžiagų, parodo jo savijauta bei atliekami profilaktiniai tyrimai. Kalbant apie vaiko apetitą ir sotumą, tėvams verta žinoti, koks yra vaiko skrandžio dydis....
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija grįžo prie idėjos nemokamai maitinti visus pradinukus....
Tik trečdalis Lietuvos mokinių kasdien valgo vaisius (32 proc.) ir daržoves (35 proc.), o pusryčiauja mažiau nei pusė vaikų (49 proc.), rodo naujausias Europos jaunuolių gyvensenos ir sveikatos tyrimas (HBSC)