Nėštumo metu kiekviena moteris tampa atidesnė tam, ką deda į burną. Ir labai gerai! Yra maisto produktų, kurie gali turėti neigiamą poveikį moteriai ir jos nešiojamai gyvybei. Taigi, kokio maisto negalima valgyti nėščiajai?...
Mityba
atsitiktinis
Vaikų maitinimas pastaruoju metu ir tėvus, ir ugdymo įstaigas padalijo į dvi stovyklas. Kol vieni piktinasi, kad vaikai nieko nebevalgo ir lieka alkani, kiti po truputį pradeda pratintis prie kitokio – sveikesnio – maisto....
Laukiame jūsų istorijų mūsų istorijų konkurse „Kaip aš sulieknėjau po gimdymo". Pasidalinkite savo patirtimi ir įkvėpkite kitas jaunas mamas, kurios šiandien sprendžia „sumažėjusių rūbų problemą". Juk kas geriau gali suprasti, negu mama - mamą. O dabar perduodame žodį mums parašiusiai Neringai....
Kaip pasikeis vaiko mityba pradėjus lankyti arba sugrįžus į mokyklą? Ką daryti, kad nekiltų grėsmė namuose įdiegtiems sveikos mitybos principams? Dietistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į pradinukų tėvams kylančius iššūkius ir pataria, kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaikų mitybą mokslo metams prasidėjus....
Sužinojusi, jog laukiatės, privalote rinktis sveiką ir kokybišką maistą tam, kad kūdikis gautų kuo daugiau reikiamų medžiagų. ...
Galbūt girdėjote, kad antioksidantai yra svarbi jūsų mitybos dalis – bet kas tai yra ir ką jie daro? Panagrinėkime.
Ši informacija skirta šviežiai iškeptoms mamoms, kurios šalia motinystės džiaugsmo sprendžia ir dar vieną dilemą: kaip susigrąžinti prieš nėštumą buvusias formas?...
Žiūrint į produktų, vartojamų bent kartą per savaitę, lentelę, pastebima tendencija, kad sveikesnių produktų vartojimas po truputį didėja, o ribotinų – po truputį mažėja. Duona, cukrus ir sviestas – šiuos produktus kasdien vartoja daugiausia Lietuvos gyventojų. Beveik pusė žmonių kasdien valgo duonos (47 proc.), o daugiau kaip trečdalis (37 proc.) – kasdien vartoja cukraus. Vis dėlto pastebima, kad per trejus metus kasdien vartojančių ...
Prasidėjus naujiems mokslo metams, tėveliams vis kyla klausimas, ką įdėti vaikams į mokyklą, kad mažieji būtų sotūs, maistas jiems patiktų, būtų sveikatai palankus ir, žinoma, daug laiko neužtruktų suruošti priešpiečių dėžutės. Maisto technologė, knygos „Sveiko maisto gamyba“ autorė Raminta Bogušienė dalinasi priešpiečių dėžutės planu ir receptais....
„Įvairus, reguliarus ir subalansuotas - toks mažylio maistas turėtų būti ne tik pirmais jo gyvenimo metais," – sako asmeninė dietologė, knygos „Mažylio receptai" konsultantė, gydytoja Lina Viniarskaitė. Jos patarimus, kada ir nuo ko reikėtų pradėti kūdikio primaitinimą, ar duoti mažyliui vandens, kada kepti pirmąjį omletą, apkepą ir daugelį kitų atsakymų į mažylių mamoms svarbius klausimus, skaitykite šiame interviu....
Vaisiai yra puikus būdas aprūpinti augantį vaikų organizmą būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir energija. Jie ne tik skanūs, bet ir suteikia natūralios energijos, padeda stiprinti imunitetą ir užtikrina sveiką augimą.
Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį....