Šventės į žmonių namus neretai atneša ne vien džiaugsmingą šurmulį. Pasiruošimą joms dažnai lydi nerimas ir stresas, kad viskas būtų tvarkinga ir vyktų pagal iš anksto sukurtą planą. ...
Velykos
atsitiktinis
„Velykų boba“ – tai puikus mielinis pyragas, tradiciškai kepamas šv. Velykų šventės proga. Paprastai šio kepinio tešla susideda kiaušinio trynių, miltų, mielių, sviesto ir razinų. ...
Artėjant svarbiausiai pavasario šventei pradedame planuoti ne tik Velykų stalo patiekalus, bet ir derinti būsimas namų bei stalo dekoracijas. Klasika jau tapusi „Velykų žolė“ ir daigai – tarsi atgimstančios gamtos, prisikėlimo simbolis. Pasak dešimtmetį mikrožalumynus ir daigintas sėklas auginančio bei į lietuvišką prekybos tinklą „Maxima“ jas tiekiančio ūkininko Raimondo Grajausko, tai ne vien graži šventinio stalo puošmena, bet ir turtingas naudingųjų medži...
Ruošiamės Velykoms! Išbandykite netradicinius įdarytų kiaušinių receptus ir nustebinkite svečius skaniu ir originaliu patiekalu.
Artėjant Šv. Velykoms prekybos tinklai dalijasi, kaip dirbs per šias metų šventes. Skelbiama, kad pirmąją Šv. Velykų dieną duris liks uždariusios beveik visos prekybos tinklų parduotuvės....
Nors Velykų bobutė vis dar nėra tokia madinga kaip Kalėdų Senelis, bet vaikai ją tikrai pamiltų, lauktų ir ja džiaugtųsi, jei tik ši netingėtų būti šiek tiek išradingesnė ir Velykų rytą ant palangės paliktų ne tik virtą ar šokoladinį kiaušinį....
Nors būdų, kaip marginti kiaušinius, rodos, netrūksta, tačiau išradingumui ribų nėra. Todėl artėjant gražiausiai pavasario šventei, šv. Velykoms, siūlome pasitelkti ingredientus ir priemones, kurių dar neišbandėte. Tam puikiai tiks net ir grietinėlė ar šilkiniai kaklaraiščiai....
Velykiniai kiaušiniai: kaip marginti, kad nepakenktume sveikatai? Į šį klausimą atsako Baltijos aplinkos forumo cheminių medžiagų specialistai išplatintame pranešime spaudai....
Zanavykų muziejuje vyko Tradicinių margučių margintojų šventė, kur amatininkai iš Sūduvos dalijosi kiaušinių marginimo paslaptimis.
Mūsų portalo skaitytoja Lina artėjant Velykoms atsiuntė mums savo firminių velykinių meduoliukų receptą. Juos galima kepti įvairiausios formos, pati Lina kepa kiaušinio formos meduolius....
Nors margučius mes dažome paskutinę dieną prieš pat Velykas, bet juk apie tai parašyti reikia kiek anksčiau, ar ne?...
Prasidėjus didžiajai savaitei, pasiruošimas Velykoms įgauna pagreitį. O vis dažniau pasirodanti saulė, neleidžia nustoti šypsotis. Kvepia pavasariu....