Nesvarbu, ar tai būtų vaikas, ar suaugęs – niekas neatsisakys naminio, puraus ir minkšto varškės apkepo gabalėlio. Patiekalas tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Smagiausia tai, kad į šio patiekalo gaminimą įsitraukia ir patys vaikučiai 🙂
Ko mums reikia?
• 500 gr. varškės
• 4 š. manų kruopų
• 30 gr. sviesto
• 4 kiaušiniai
• 80 ml. pieno
• 3 š. cukraus
• 1 a. š. vanilinio cukraus
Paruošimas:
Pirmiausia atskirame inde manų kruopas užpilti pienu. Atidėti į šalį, kad pabrinktų. Kitame inde cukrų, vanilinį cukrų sutrinti su sviestu. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų ir įdėti į cukraus-sviesto mišinį. Viską gerai išmaišyti. Į gautą masę sudėti varškę ir gerai sutrinti, kad nebūtų gumuliukų. Sudėti išbrinkintas manų kruopas. Atskirame inde išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Atsargiai juos sukrėsti į bendrą masę ir išmaišyti iki vientisos masės. Kepimo formą ištepti sviestu bei apibarstyti manų kruopomis. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepti kol apkepas gražiai apskrus. Pagardinti grietine, jogurtu, vaisiais ar norima uogiene. Skanaus!
Sekite “BabyBlog” facebooke
Instagram: @Babyblogsotera