PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Kaip išvengti pelėsio šaldytuve (patarimai)

Pelėsis
Pelėsis

Pelėsis šaldytuve gali atsirasti greitai ir sugadinti maistą, jei nesirūpinsite tinkama sandėliavimo aplinka. Štai keli patarimai, kurie padės užkirsti kelią pelėsiui ir ilgiau išlaikyti maistą šviežiu bei saugiu:

1. Užtikrinkite švarą ir sausumą

Pelėsis dažniausiai atsiranda drėgnose ir nešvariose vietose. Reguliariai valykite šaldytuvą, ypač lentynas ir stalčius, kad pašalintumėte bet kokius išsiliejusius skysčius. Pelėsis mėgsta drėgmę, todėl svarbu pašalinti net mažiausias drėgmės žymes.

Pelėsis
Pelėsis

2. Laikykite šaldytuvą tinkamai vėdinamą

Užtikrinkite, kad šaldytuve būtų gera oro cirkuliacija. Nepersikraukite šaldytuvo maistu, nes tai gali trukdyti oro judėjimui, o nepakankama ventiliacija sukuria palankias sąlygas pelėsio augimui.

3. Patikrinkite galiojimo terminus

Atidžiai tikrinkite maisto produktų galiojimo datas. Senesni produktai greičiau genda, todėl juos naudokite pirmiausia. Nepalikite pasibaigusio galiojimo maisto, nes jis gali tapti pelėsiui auginimo vieta.

4. Naudokite sandarius indus

Laikydami maistą šaldytuve, naudokite sandarius indus, kad drėgmė nepatektų į produktus. Tai padeda apsaugoti maistą nuo pelėsio ir kitų kenksmingų mikroorganizmų, taip pat išlaiko šviežumą ilgesnį laiką.

5. Laikykite šaldytuvą tinkamoje temperatūroje

Palaikykite šaldytuvą šaltą, tačiau ne per šaltą. Ideali temperatūra šaldytuve yra apie 4°C. Tai padeda sustabdyti pelėsio augimą ir užtikrina, kad maistas būtų šviežias ir saugus vartoti.

Mano išsaugoti straipsniai