“Užkandžiauti tarp valgių nėra blogai, tačiau reikia paisyti konkretaus vaiko ir jo poreikių. Liesesni, judrūs, turintieji mažesnes maisto atsargas organizme gali užkandžiauti dažniau, žinoma, ne tik saldainių. Jeigu daug judama, tai jau po 20 minučių gliukozės atsargos labai sumažėja, tuomet „įsijungia“ antra energinė medžiaga, antrasis organizmo „kuras“ – skaidomi riebalai, bet jie nepatenka į smegenis, į jas keliauja tik gliukozė. Tokiu atveju geriausia vaikui pasiūlyti suvalgyti mėgstamą vaisių ar daržovę. Ir nepersistenkite, juos plaudami ir šveisdami, jei jie iš močiutės sodo ar daržo”, – pataria vaikų gydytojas gastroenterologas prof. dr. Vaidotas Urbonas.
“Atminkite – mes valgome ne sterilų maistą, sterilus – tai lašinės į veną. Bakterijos egzistuoja mūsų pasaulyje ir jos yra reikalingos. Juk tie patys probiotikai gaminami iš fekalijų. Žinoma, aš nesakau, kad reikia graužti žemėtas morkas, bet į kitą kraštutinumą – perdėtą švarą – taip pat nereikėtų nukrypti. Namų sąlygomis superhigiena nereikalinga, jeigu, žinoma, aplinkui visi sveiki”, – sako gydytojas.