53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
#image_title

Čili troškinys (visai šeimai)

Čili troškinys tirštas, sotus, gardus ir šiek tiek aštrus. Čili kon karne – jautienos faršas troškintas su svogūnais, astriaisiais pipirais, česnakais, paprika, trintais pomidorais ir prieskoniais. Patiekiamas su tarkuotu mocarella sūriu, grietine ir nachos traškučiais. Šis cili troškinys su jautiena man primena Meksiką.

Jei jus labiau domina čili sriuba – į puoda įpilkite daugiau trintų pomidorų ir jautienos sultinio. Taip labai lengva reguliuoti tirštumą

Kokią mėsą rinktis? Mano patarimas būtų pirkti šviežią jautienos nugarinę ar sprandinę ir paprašyti, kad prie jūsų sumaltų į faršą. Juk nenorite faršo su neaiškiais priedais.

Aš nesu labai didelė pupelių mėgėja, todėl jų į šį troškinį nededu. Jeigu norite galite dėti virtų pupelių.

Aštrumą reguliuokite taip kaip mėgstate. Tikra čili sriuba turi būti aštri. Bet ne visi mėgsta labai aštrų maistą. Tai čia jau Jūsų pasirinkimas. Galima naudoti čili pipiriukus, papildomai dėti džiovintų jalapeno pipirų, arba nedėti nei vieno.

Man tai pats skaniausias čili troškinys.

Čili troškinys receptas

Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite maždaug 5-6 porcijas

Užtruksite apie 1 val.

Čili sriuba

  • 1.4 kg jautienos nugarinės(parduotuvėje sumalti į faršą)
  • 2 šaukšteliai druskos
  • žiupsnis juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 5 skiltelės česnako
  • 1 paprika
  • 1 pomidoras
  • keli čili pipirai (jeigu bijote aštrumo galite ir nedėti)
  • džiovintų kajeno pipirų (aštrumą reguliuokite pagal savo skonį – nepadauginkite)
  • šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • pusė šaukštelio sukapotos kalendros arba petražolių
  • šaukštelis džiovintos paprikos
  • 1400 g trintų pomidorų (perku jau paruoštus 2 butelius po 700 g)

Patiekimui

  • Šviežia kalendra arba petražolės,
  • Jeigu nebijote aštrumo čili pipirai supjaustyti riekelemis
  • Grietinė
  • Tarkuota mocarela
  • Nachos traškučiai
  • Ciabatta arba prancūziškas batonas

Kaip pagaminti čili kon karne

  1. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, patepame aliejumi, sudedame jautienos faršą, supjaustytus svogūnus, sutraiškytus česnakus. Pasūdome ir barstome juodųjų pipirų. Uždedame dangtį ir troškiname apie 30 minučių kartais pamaišydami. Kai jautiena ir svogūnai paleis sultis, paragaujame, jeigu dar reikia pasūdome ir barstome juodųjų pipirų, viską gerai išmaišome ir paliekame troškintis dar 5 minutes.
  2. Kol mėsa troškinasi nuplauname ir smulkiai supjaustome papriką, pomidorą ir čili pipirus.
  3. Imame didesnį puodą, į jį iš keptuvės sudedame visą jautieną, sudedame pjaustytą papriką, pipirus ir pomidorą, beriame raudonėlį, džiovintą papriką, supilame trintus pomidorus. Viską labai gerai išmaišome. Nustatome vidutinę kaitrą ir paliekame uždengtą puodą troškintis dvidešimčiai minučių. Tada išjungiame ir paliekame kunkuliuoti dar dešimčiai minučių.skaniausias cili troskinys
  4. Jei jautiena išleido riebalų, galite nusemti kelis šaukštus. Paragaukite ar ko nors netrūksta. Čili troškinys gaunasi gana tirštas. Jeigu norite šiek tiek skystesnio troškinio įpilkite dar šiek tiek trintų pomidorų tyrės. Man šio tirštumo sriuba pats tas. Bet jeigu Jums patinka daugiau skystimo galite įpilti ir jautienos sultinio.(aš jo niekad nenaudoju, valgome tirštą)cili troskinys su jautiena
  5. Dar karštą čili troškinį supilkite į sriubos dubenį, įdėkite šaukštą grietinės, ant viršaus pabarstykite tarkuoto mocarela, (gali būti čederio sūris arba parmezanas), kalendros arba petražolių. Lėkštės krašte pabarstykite šiek tiek sutrupintų nachos traškučių. Šaldytuve čili troškinys gali būti laikomas iki trijų dienų.

Čili troškinys – patiekimas

Patiekite su ciabatta, prancūzišku batonu, skrebučiu ar tiesiog nachos traškučiais. Čili kon karne turėtų būti aštrus. Jeigu nebijote aštrumo, ant viršaus galite užpjaustyti čili pipiro riekelių.

Jeigu labai mėgstate pupeles, galite šiek tiek sumažinti mėsos kiekį ir vietoj jos dėti dalį pupelių. Aš nebandžiau, bet manau turėtų gautis gerai. Man tai pati skaniausia čili sriuba.

Skanaus!

Čili troškinys

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai