Jeigu esate Oreo mėgėjai, šis receptas kaip tik jums. Tiesa, teks šiek tiek išsitepti rankas, bet rezultatas to vertas! Sausainiai skaniausi tada, kai per naktį pabūna šaldytuve – kremas sustingsta, o skoniai susijungia.
Rugilės Lukšienės (@rugaile) receptas.

Ingredientai
Sausainiams:
- 160 g kvietinių miltų
- 50 g kakavos + šiek tiek pabarstymui
- 0,5 a. š. druskos
- 0,5 a. š. kepimo sodos
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 100 g cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 3 v. š. grietinėlės
Įdarui:
- 170 g sviesto (kambario temperatūros)
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- 240 g cukraus pudros
- 28 g kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga
1. Tešlos paruošimas
- Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską ir kepimo sodą.
- Kitame dubenyje mikseriu (ar šluotele) plakite sviestą su cukrumi 2–3 minutes, kol masė taps puri. Įmaišykite vanilę.
- Suberkite sausų ingredientų mišinį ir plakite, kol masė pradės byrėti. Supilkite grietinėlę ir minkykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30–60 min.
2. Kepimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
- Stalviršį lengvai pabarstykite kakava, iškočiokite tešlą iki 4 mm storio.
- Naudodami 4–5 cm formelę išspauskite sausainius.
- Kepkite 10–12 min. Atvėsinkite skardoje, kol sausainius bus galima paimti rankomis.
Jei visi sausainiai netelpa į vieną skardą, juos sluoksniuokite ant lentelės su kepimo popieriumi ir laikykite šaldytuve iki kepimo.
3. Įdaras
- Išplakite sviestą su vanile ir druska, kol masė taps puri.
- Sudėkite cukraus pudrą ir krakmolą, plakite, kol kremas taps vientisas.
4. Sujungimas
- Ant vieno atvėsusio sausainio dėkite šaukštelį kremo, uždenkite kitu sausainiu.
- Lengvai paspauskite, kad kremas pasiskirstytų tolygiai.
- Palikite sausainius šaldytuve bent kelioms valandoms (geriausia – per naktį).
