Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Pamirškite parduotuvinius! Naminiai Oreo sausainiai dar skanesni už originalą

Oreo sausainiai / Rugilė Lukšienė
Oreo sausainiai / Rugilė Lukšienė

Jeigu esate Oreo mėgėjai, šis receptas kaip tik jums. Tiesa, teks šiek tiek išsitepti rankas, bet rezultatas to vertas! Sausainiai skaniausi tada, kai per naktį pabūna šaldytuve – kremas sustingsta, o skoniai susijungia.

Rugilės Lukšienės (@rugaile) receptas.

Rugilė Lukšienė
Rugilė Lukšienė

Ingredientai

Sausainiams:

  • 160 g kvietinių miltų
  • 50 g kakavos + šiek tiek pabarstymui
  • 0,5 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. kepimo sodos
  • 115 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 100 g cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 3 v. š. grietinėlės

Įdarui:

  • 170 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 240 g cukraus pudros
  • 28 g kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga

1. Tešlos paruošimas

  1. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską ir kepimo sodą.
  2. Kitame dubenyje mikseriu (ar šluotele) plakite sviestą su cukrumi 2–3 minutes, kol masė taps puri. Įmaišykite vanilę.
  3. Suberkite sausų ingredientų mišinį ir plakite, kol masė pradės byrėti. Supilkite grietinėlę ir minkykite, kol gausite vientisą tešlą.
  4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30–60 min.

2. Kepimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
  2. Stalviršį lengvai pabarstykite kakava, iškočiokite tešlą iki 4 mm storio.
  3. Naudodami 4–5 cm formelę išspauskite sausainius.
  4. Kepkite 10–12 min. Atvėsinkite skardoje, kol sausainius bus galima paimti rankomis.

Jei visi sausainiai netelpa į vieną skardą, juos sluoksniuokite ant lentelės su kepimo popieriumi ir laikykite šaldytuve iki kepimo.

3. Įdaras

  1. Išplakite sviestą su vanile ir druska, kol masė taps puri.
  2. Sudėkite cukraus pudrą ir krakmolą, plakite, kol kremas taps vientisas.

4. Sujungimas

  1. Ant vieno atvėsusio sausainio dėkite šaukštelį kremo, uždenkite kitu sausainiu.
  2. Lengvai paspauskite, kad kremas pasiskirstytų tolygiai.
  3. Palikite sausainius šaldytuve bent kelioms valandoms (geriausia – per naktį).

Ar patiko straipsnis?