Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis – gan lengvai ir greitai pagaminamas. Procesas labai paprastas, tik turėkite omenyje, kad jį geriausia pasigaminti iš vakaro, o patiekti ryte. Šiam tiramisu receptui nenaudojami kiaušiniai.
Šis pistacijų tiramisu tiesiog tirpsta burnoje! Subtilus pistacijų skonis ir kvapas verčia užsimiršti, o avietės suteikia šiek tiek gaivumo.
Nors šis tortas kreminis, jis gan tvirtai išlaiko tekstūrą, todėl galima pjaustyti ir patiekti gabaliukais kaip tortą.
12 asmenų:
Užtruksite pusvalandį
Jums reikės 20 cm skersmens ir 8 cm aukščio formos
Tiramisu reikės
- 500 g maskarponės
- 600 g grietinėlės
- 70 g cukraus pudros (jei naudosite nesaldintą pistacijų pastą dėkite 120 g cukraus. Aš naudojau savo gamintą pastą su cukrumi, todėl cukraus dėjau mažiau.)
- 150 pistacijų pastos (kaip pasigaminti rasite čia – pistacijų pasta receptas)
- 1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto
- 300 g damų pirštelių
- 1 puodelis latte arba espresso kavos
- 300 – 400 g šviežių aviečių sluoksniavimui + 100 g papuošimui
Papuošimui
- 1 sauja liofilizuotų aviežių barstymui (galite naudoti kakavą)
- 2 saujos pistacijų
Tiramisu receptas
- Cukrų sumalame kavamale.
- Į didelį indą dedame maskarponę, cukrų, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir plakame kol gausis šiek tiek tirštesnė masė. Neperplakite. (Jeigu neturite specialaus aukšto indo, išplakite grietinėlę su cukrumi atskirai tiek, kad iš pieno konsistencijos pasidarytų kiek tirštesnė, bet ne per daug tiršta. Ir tik tada maišykite su maskarpone. Taip mažiau taškysis maišant dideliame inde su kremine maskarpone.)
- Į kremą sudėkite pistacijų pastą ir viską išplakite iki vientisos tirštesnės masės.
- Pasiruoškite kavą pirštelių mirkymui. Atvėsinkite.
- Damų pirštelius greitai panardinkite į kavą ir išdėliokite torto formoje. Damų piršteliai ilgai laikomi skystyje pasileidžia.
- Pirštelių viršų padenkite kremu, išlyginkite. Ant viršaus pabarstykite apie 20 aviečių.
- Tada sudėkite naują pirštelių, aviečių ir kremo sluoksnį. Man su šia forma tilpo 3 damų pirštelių aukštai. Jeigu naudosite didesnę formą, aukštį reguliuokite pagal likusio kremo kiekį. Pasilikite kremo papuošimui.
- Viršutinį sluoksnį padenkite kremo burbuliukais naudodami konditerinę formą.
- Kavamale sumalkite saują liofilizuotų aviečių ir sieteliu apibarstykite torto viršų. Tortas pasidengs nuostabiai raudona spalva.
- Kavamale sumalkite saują pistacijų ir apibarstykite torto viršų.
- Tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
- Prieš patiekiant papuoškite šviežiomis braškėmis. Šonus galite pabarstyti kapotomis pistacijomis arba liofilizuotų aviečių milteliais. Skanaus!
Patarimai
- Jeigu naudosite nesaldintą pistacijų pastą, į kremą dėkite 120 g cukraus. Jeigu gaminsite pistacijų kremą pagal mano receptą, reikės tik 70 g cukraus.
- Kaip pasigaminti pistacijų pastą.
- Jeigu naudosite pirktinę pistacijų pastą atkreipkite dėmėsį ar ji saldinta.
- Kad kraštai atrodytų dailiau naudoju konditerinę juostą.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt