Šį desertą gaminau iš sausainių, kuriuos mirkiau kavoje be kofeino, maskarponės, Philadelphia sūrelio, plaktos grietinėlės, pieniško šokolado ir riešutų. Desertą pagaminau per pusvalandį. Padėjau į kamerą ir kita dieną apliejau šokoladu su riešutais. Tam prireiks dar truputį laiko, kol sukaposite riešutus ir išlydysite šokoladą. Smagu tai, kad nereikia nieko kepti, o desertas tikrai labai gardus.
Toblerone desertas su kreminiu įdaru
- 400 g sviestinių sausainių
- 200 ml kavos be kofeino (kambario temperatūros)
- 250 g maskarponės
- 250 g Philadelphia sūrelio
- 200 g grietinėlės
- 100 g cukraus pudros
- vanilės ekstrakto (nebūtina)
Glaistas
- 300 g pieniško šokolado
- 60 g smulkiai sukapotų lazdyno riešutų
- 3 šaukštai aliejaus (kad viršus gražiau blizgėtų)
Gaminimas
- Kavamale susimalkite cukrų į cukraus pudrą.
- Į plakimo dubenį sukrėskite maskarponę, philadelphia sūrelį, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, vanilės ekstraktą.
- Viską išplakite iki vientisos, standžios masės.
Suformuokite piramidę
- Patieskite aliuminio foliją, ant jos maistinę plėvelę. Ant maistinės plėvelės sudėliokite sausainius. Juos prieš dedant sekundei pamerkite į kavą. Dėlioti reikia trys sausainiai į plotį ir 7 sausainiai į ilgį.(Jeigu šaldymo kameroje neturite daug vietos, į ilgį dėkite tik 6 sausainius.)
- Ant išdėliotų sausainių plonai užtepkite apie 5 mm kremo.
- Ant kremo sudėliokite dar vieną sluoksnį sausainių, prieš tai juos sekundei panardinę į kavą.
- Ant antro sausainių sluoksnio per patį vidurį išilgai sudėkite likusį kremą. Tolygiai paskirstykite, kad būtų lengva suformuoti piramidę.
- Lenkdami iš šonų suformuokite piramidę. Jeigu norite estetiško vaizdo, šonus ir tarpelius užglaistykite su filadelfia arba likusiu kremu. Galuose įdėkite po sausainį, su peiliu apipjaustykite suformuojant trikampį, kad tiktų pagal formą. Atsargiai užvyniokite plėvele, sutvirtinkite aliuminio folija.
- Padėkite bent 4 valandoms į šaldymo kamerą (arba ilgiau jei pamiršite).
Glajus
- Ištirpinkite šokoladą (tirpinti geriausia į puodą įpylus šiek tiek vandens ir ant jo uždėjus stiklinį ar metalinį dubenį, o į dubenį šokoladą. Nes jei kaitinsite tiesiai puode, šokoladas sušoks guzais). Ištirpintą šokoladą sumaišykite su aliejumi.
- Sukapokite lazdyno riešutus ir sumaišykite su šokoladu.
- Užpilkite šokoladą, palaukite, kol sustings.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt