Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Gardžiau nerasit: minkštutis varškės apkepas

Dienos receptas: varškės apkepas su bananais

Jei manų kruopas pakeisite bolivinėmis balandomis, o dalį cukraus – saldžiais gerai sunokusiais bananais, iškepsite šiek tiek sveikuoliškesnę tradicinio varškės apkepo versiją. Apkepas iškeps minkštas, šiek tiek tvirtesnės tekstūros ir ne toks švelnus kaip klasikinis varškės apkepas, bet toks labai gardus ir sultingas!

Ingredientai

600 gramųvarškės
4 vienetaikiaušinių (didelių)
125 gramaigraikiško jogurto
1 vienetasbananų
65 gramaibolivinių balandų
2 šaukštaicukraus
1 šaukštasvanilės pastos
1 žiupsnisdruskos
Banano savybės

Ruošimo eiga

1.Bolivinės balandos sėklas perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į puodą, pagardinkite druska ir užpilkite triskart didesniu tūriu vandens. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol vanduo užvirs, tuomet uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos ir virkite apie 10 minučių, kol sėklos sugers visa vandenį ir suminkštės. Nukaiskite ir palikite atvėsti.

    2.Bananą sutrinkite šakute.

    3.Į didelį plakimo dubenį sudėkite varškę, trintą bananą, graikišką jogurtą, cukrų, vanilės pastą, atvėsusias virtas bolivinės balandos sėklas ir kruopščiai atskirtus kiaušinių trynius.

    4.Elektriniu plaktuvu gerai išsukite, kol visi produktai susimaišys.

    5.Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki purių, standžių putų. Patikrinkite, ar kiaušinių baltymai išplakti tinkamai – apvertus dubenį, baltymai turi likti jame, neiškristi.

    6.Išplaktus kiaušinių baltymus per kelis kartus lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.

    7.Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

    8.Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (apie 20×24 cm dydžio). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol apkepas gražiai iškils, apskrus ir bus iškepęs.

    9.Dešimt minučių atvėsinkite kepimo inde (apkepas šiek tiek subliukš – nieko tokio), tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Galite pagardinti milteliniu cukrumi, uogomis, klevų sirupu ar kitais mėgstamais priedais.

    Mano išsaugoti straipsniai